2. 05. 2024

Daily Sceptic: Vstupujeme do doby globálního varu? Klimatičtí hysterici jsou už směšní

15. 8. 2023 14:24 | aktualizováno 15. 8. 2023 14:49 |

Daily Sceptic: Vstupujeme do doby globálního varu? Klimatičtí hysterici jsou už směšní. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Narůstající počet komentátorů začíná zpochybňovat politiku nulových emisí CO2 a vymaňovat se z desetiletí trvajícího dusivého sevření výstupů mezivládního panelu pro změnu klimatu (IPCC). Poslední rána důvěryhodnosti tzv. klimatického vědeckého konsensu přišla od laueráta Nobelovy ceny za fyziku, Dr. Johna Clausera. Poukázal na to ve svém nejnovějším článku nezávislý mezinárodní deník Daily Sceptic.

Clauser varoval Nobelovu nadaci, aby nemodelovala navrhovaný nový orgán pro dohled nad „dezinformacemi“ podle IPCC a dodal: „Podle mého názoru je IPCC jedním z nejhorších zdrojů nebezpečných dezinformací.“

Charakteristické pro debatu o klimatu je, že v době, kdy J. Clauser vyjádřil svou kritiku, generální tajemník OSN veřejně povýšil globální oteplování na „globální var“.

Samozřejmě tím, že stupňuje strach až na bod varu, se zmatený Antonio Guterres dostal do pasti fráze „horší než Hitler“. Kam můžete zajít poté, co někoho nazvete nacistou, nebo když řeknete světovému publiku, že mu Země bublá varem pod nohama?

Nedávno byl zveřejněn krátký projev, který J. Clauser pronesl k mladým vědcům v Jižní Koreji. Vyzval je, aby následovali vědeckou metodu založenou na dobrých pozorováních a experimentech. Dobrá pozorování vždy převažují nad čistě spekulativní teorií, řekl jim.

Odkazujíc na klimatickou vědu poznamenal, že současný svět je „doslova zaplaven, nasycen pseudovědou, špatnou vědou a pavědeckými teoriemi a dezinformacemi“.

Dr. John Clauser: „Mohu s jistotou říci, že skutečná klimatická krize neexistuje a že změna klimatu nezpůsobuje extrémní události“.

Ve své přednášce se znovu vracel ke klimatologii a řekl svému publiku, že pokud jako vědci dělají dobrou vědu, může je to zavést do „politicky nesprávných“ oblastí. „Pokud jste ale dobrý vědec, budete následovat cestu, kam vás dobrá věda vede.“

A dodal: „Mohu s jistotou říci, že skutečná klimatická krize neexistuje a že změna klimatu nezpůsobuje extrémní události“.

Samozřejmě je jednodušší výše uvedené říct než udělat, protože většina vědců je financována různými způsoby ze státních zdrojů. V oblasti klimatu politici potřebují vědeckou podporu pro své kolektivistické plány na přeorganizování společnosti kolem konceptu nulových emisí CO2.

Obrovské sumy veřejných peněz tečou do netestovaných, neproduktivních nových technologií, z nichž jen málo by bylo životaschopných na volném trhu. Lovci zelených dotací tak bohatnou s nízkým rizikem.

Jak říká profesor Richard Lindzen, který se celý profesní život zabýval fyzikou atmosférických jevů na Harvardu a MIT, příběh globálního oteplování je absurdní, ale biliony dolarů tvrdí, že to absurdní není.



Richard Lindzen: „Příběh globálního oteplování je absurdní, ale biliony dolarů tvrdí, že to absurdní není“.

Existuje několik linií nesrovnalostí, které se táhnou skrz klimatické zprávy IPCC.  Především tvrdí, že všechny změny klimatu od roku 1900 způsobují lidé spalováním fosilních paliv.

To je zjevně podivné, protože tak musíme ignorovat téměř všechny přírodní vlivy, přičemž ale zároveň uznáváme, že za změnou klimatu před rokem 1900 přírodní vlivy byly.

Taktéž se naznačuje, že současná období v historii Země jsou nejteplejší za posledních 125 000 let a ignorují se přitom hojné důkazy, že teploty byly mnohem vyšší během holocenního termálního maxima před zhruba 9 700 až 5 700 lety.

IPCC by nám chtěla namluvit, že vyšší úrovně oxidu uhličitého nevyhnutelně způsobují nárůst teploty, navzdory zjištěním paleoklimatologie, které proti této jednoduché hypotéze svědčí. Ani po 50 letech snahy nebyla dosud publikována jediná důvěryhodná studie poskytující konečný důkaz pro hypotézu varu z antropogenního globálního oteplování.

Dříve v tomto roce skupina vědců působících prostřednictvím Clintel Foundation zkoumala nejnovější práci IPCC. Autoři byli kritičtí ohledně jeho nejnovějšího zprávy, zjistili, že zdůrazňuje nejhorší scénáře, přepisuje klimatickou historii a má velký sklon k negativním závěrům.

Zpráva Clintel Foundation uvádí, že 42 procent tvrzení IPCC bylo založeno na klimatických modelech napájených nepravděpodobným předpokladem, že globální teploty by se měly zvýšit zhruba o 5°C během méně než 80 let. Sám IPCC dokonce přiznává, že pravděpodobnost takového scénáře je „nízká“, ale toto přiznání je pohřbeno uprostřed textu.

A ještě horší je, jak upozorňuje Clintel, že asi polovina extrémních předpovědí klimatických modelů nyní publikovaných ve vědecké literatuře je založena na tomto 5°C zvýšení teploty. Lze s jistotou předpokládat, že téměř 100 % senzacechtivých strašidelných příběhů, které dominují hlavnímu mediálnímu proudu, pochází z těchto zdrojů.

Jeden z bývalých autorů zpráv IPCC a profesor ekonomie Roger Pielke Jr. si myslí, že pokračující spoléhání na tyto nepravděpodobné předpoklady ze strany IPCC je „jedním z nejvýznamnějších selhání vědecké integrity 21. století“.

Vítr se obrací

Snad se ale začíná obracet vítr, když jsou slyšet hlasy dříve umlčovaných gigantů vědy. Ve Velké Británii se zvyšuje zájem médií o retrospektivní zasahování do teplotních datových řad, kterým se odstraňují předchozí „nepříjemné“ stagnace teplot, a které pak umožňují pravidelné vyhlašování teplotních rekordů.

Také není na škodu, že prohlášení Meteorologického úřadu o naměřených rekordních teplotách na letištích ve Velké Británii při přistávání proudových stíhaček, začíná být národním vtipem.

Již zmiňovaný profesor Richard Lindzen, autor více než 200 vědeckých studií o zemské atmosféře, nedávno napsal ve zprávě určené komisi pro cenné papíry USA: „Klimatická věda je zaplavena manipulovanými daty, která neposkytují spolehlivý vědecký důkaz“.

Jeho názor je, že IPCC vydává pouze „vládou diktovaná zjištění“ a poznamenal, že důležitý a často citovaný „Souhrn pro tvůrce politiky“ musí být před zveřejněním schválen všemi vládami. Dále poznamenal, že „zneužití, přehánění, výběr jen určitých faktů nebo přímé lži zahrnují prakticky veškeré zprávy o takzvaném globálním oteplování způsobeném fosilními palivy a CO2“.

Doktor Clauser zakončil svůj inspirující projev mladým vědcům v Jižní Koreji tím, že jim poradil, aby pozorovali přírodu přímo, aby mohli zjistit skutečnou pravdu. „Využijte informace získané z pečlivě provedených experimentů a výzkumu k zastavení šíření pavědeckých dezinformací“. (mar)


Článek byl publikován se souhlasem deníku The Daily Sceptic, mezititulky redakční.

Is the Era of ‘Global Boiling’ Really Upon Us? The Climate Fear-Mongers are Becoming a Laughing Stock


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Na tropickém ostrově Tonga se letos velmi ochladilo. Lidé shánějí kabáty a léky na rýmu

Rekordní teplota se stala nejjasnější lží o klimatu od začátku teplotních měření

Nebublající oceán: Teplota moře na Floridě klesla o 9° C během pouhých 48 hodin

Nastává éra globálního teplotního varu, varoval šéf OSN Guterres v reakci na studii

KLIMATICKÁ ZMĚNA: Na Slovensku, v Německu i ve Slovinsku začalo uprostřed léta sněžit

Na Wikipedii dochází k masivnímu přepisování poznatků skeptických vůči klimatické naraci

Britský teplotní rekord 40,3°C byl naměřen v okamžiku přistávání stíhaček Typhoon

Záměrné zveličování rizik klimatické změny podrývá důvěru ve vědu a ničí psychiku mládeže

The Daily Sceptic: Předpovědi globálního Thermagedonu nejsou vědecky věrohodné

TDS: Velká část alarmistické literatury o klimatu je zkreslena nepravděpodobnými daty

IPCC přiznal: Mnoho pesimistických klimatických předpovědí má „nízkou pravděpodobnost“

Světová meteorologická organizace WMO varovala před extrémním počasím a vedry

Světoví meteorologové vydali zprávu: Ledovce prý rychle tají a nejdou již zachránit

V ČR podle studie ČEPS bude v roce 2040 chybět 2,7 TWh elektřiny. Výpadky začnou už 2030

Skleníkové plyny neovlivňují klima na Zemi, dokázali američtí vědci v průlomové studii

Europoslanci schválili klimatický zákon. Emise musí do roku 2030 klesnout o 55 %

Konzervativní institut se tentokrát zaměřil na debatu o klimatické změně a energetice

Klimatický zákon má zelenou už i od členských států EU. Česko považuje cíl Bruselu za nereálný

The Daily Sceptic: Mantra klimatické změny změnila žurnalistiku na narativní psaní

KLIMATICKÉ NOVINY

ČSÚ: Ekonomika v České republice v prvním čtvrtletí vzrostla meziročně o 0,4 procenta

1. 5. 2024

Hrubý domácí produkt České republiky v 1. čtvrtletí letošního roku mezičtvrtletně vzrostl o 0,5 procenta a meziročně se zvýšil o …

Inflace v eurozóně zůstala v dubnu na 2,4 procenta. V Belgii je téměř 5 procent

1. 5. 2024

Inflace v eurozóně se v dubnu letošního roku udržela na meziroční hodnotě 2,4 procenta. Inflace tak zůstala na březnové úrovni. …

Fialova vláda schválila důchodovou reformu. Věk odchodu do penze poroste nad 65 let

30. 4. 2024

Fialova vláda schválila reformu penzijního systému v Česku. Podpořila tím mj. i zvyšování důchodového věku nad 65 let podle prodlužující …

Prezident Petr Pavel na počest 20. výročí vstupu Česka do EU vyzval opět k přijetí eura

30. 4. 2024

Prezident Petr Pavel na počest 20. výročí vstupu Česka do EU vyzval opět k přijetí eura. Česká republika by podle …

Závaznou nabídku na stavbu bloků jaderné elektrárny Dukovany podaly firmy KHNP i EdF

30. 4. 2024

Závaznou nabídku na stavbu až čtyř reaktorů jaderné elektrárny Dukovany podali firmě ČEZ výkonný ředitel jihokorejské společnosti KHNP Jooho Whang …

Jurečka varoval: Do osmi let v ČR zanikne 300 tisíc pracovních míst. Stát na to dá 5 miliard

30. 4. 2024

Ministr práce Marian Jurečka (KDU-ČSL) varoval, že do osmi let v Česku kvůli digitalizaci zanikne 300 tisíc pracovních míst. Stát …

Předsedkyně EK Ursula von der Leyenová jednala s českým obranným průmyslem

30. 4. 2024

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová se setkala se zástupci českého obranného průmyslu v budově Red Court v Praze, …

NKÚ: Přínosy Národní sportovní agentury nebyly naplněny: Dotace byly netransparentní

29. 4. 2024

Očekávané přínosy vzniku Národní sportovní agentury nebyly naplněny s tím, že miliardové dotace byly netransparentní a obešly se bez kontroly …

Začínají semifinále fotbalové Ligy mistrů. Diváci Telly je uvidí na Premier Sport a Nova Sport

30. 4. 2024

Začínají semifinále fotbalové Ligy mistrů UEFA. První kola se odehrají v úterý 30. března a ve středu 1. května. Na …

Ministr zdravotnictví Válek opět vytáhl proti limonádám: Chce na ně zavést speciální daň

29. 4. 2024

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) plánuje zavést novou spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru. Velmi sladké nápoje …

Veolia získá dotace z EU na modernizace a dekarbonizace tepláren v Karviné a v Olomouci

30. 4. 2024

Skupina Veolia Energie uspěla ve schvalovacím procesu a získá dotace z Modernizačního fondu EU na dva velké investiční projekty. Modernizace …

Na komoditní burze ČMKB byly uzavřeny kontrakty na 441 tisíc MWh elektřiny a plynu

29. 4. 2024

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) byly v 17. týdnu uzavřeny kontrakty na dodávku 441 tisíce MWh elektřiny a zemního …

... další články