The Daily Sceptic: Na Wikipedii dochází k masivnímu přepisování poznatků skeptických vůči klimatické naraci. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Mezinárodní „klimaticky skeptický“ deník The Daily Sceptic upozornil na fakt, že v článcích publikovaných na Wikipedii dochází k masivnímu přepisování vědeckých poznatků, které jsou skeptické vůči současné hysterické klimatické naraci. Překlad článku zveřejňujeme s laskavým souhlasem tohoto média.

V článcích publikovaných na Wikipedii dochází k masivnímu přepisování vědeckých poznatků, které jsou skeptické vůči současné hysterické klimatické naraci. Bohužel, tento přepis je financován vládami skandinávských států a Spojeného království.

Tuto operaci podle zjištění listu The Daily Sceptic řídí ekologická aktivistická skupina Stockholm Environment Institute (SEI) v rámci projektu nazvaného „Zlepšování komunikace klimatických poznatků prostřednictvím Wikipedie“.

Operace je zaměřena na stránky o klimatických změnách, které mají významný denní počet zobrazení. SEI uvádí, že články na Wikipedii se obvykle objevují na předních místech výsledků internetového vyhledávání a tyto stránky hrají „klíčovou roli“ při podpoře poznání klimatických změn.

„Je nezbytné zlepšit hlavní články s využitím dostupného vědeckého know-how,“ uvádí.

Samozřejmě, klíčovým slovem je zde údajné „zlepšení“. Bohužel, stručný seznam „odborných expertů“ nedává důvěru, že bude přísně dodržováno publikování všech názorů vědy o klimatu. Například profesor Kristie L. Ebi z Univerzity ve Washingtonu zastává poněkud zvláštní názor, že stoupající koncentrace oxidu uhličitého v atmosféře „ovlivňuje nutriční kvalitu naší potravy“.

Ano „škodlivý plyn“ CO2 ničí vše, i rostliny. Přitom se vhodně zamlčuje, že CO2 je nezbytnou podmínkou života na Zemi. Stačí 60% snížení koncentrace CO2 v atmosféře a veškeré rostliny uhynou, což by vedlo k rychlému vymizení všech forem života na Zemi.

Inspirace mladých aktivistů

Elizabeth Gilmore z Carleton University, další ze „specialistů“ SEI, vede kurz pro inspiraci mladých ekologických aktivistů. Nedávno napsala, že poté, co Greta Thunberg „důrazně napomenula“ delegáty na COP24, „se stává stále zřejmějším, že univerzitní studenti pociťují tíhu několika propojených existenčních krizí způsobených klimatickými změnami, biodiverzitou, trvalou nerovností, nespravedlností a ekonomickou nejistotou“.

Projekt SEI zahrnuje akademiky, kteří mají „vědecké a odborné znalosti o klimatických změnách“. Ve skutečnosti se však „odborné znalosti“ zdají směřovat pouze k rozrůstajícímu se světu eko-byrokracie, eko-poradenství a zeleného aktivismu.

Všichni účastníci SEI spolupracují na úpravách článků ve Wikipedii, navrhováním nového obsahu a přidáváním nových odkazů. Existuje také spolupráce s odborníky, „kteří nám radí ohledně nezbytných úprav obsahu“.

Stockholm Environment Institute byl založen v roce 1989 švédskou vládou s cílem „podporovat rozhodování a podněcovat změny směrem k udržitelnému rozvoji po celém světě“. Tvrdí, že svého cíle dosahuje předáváním znalostí, které propojují vědu a politiku v oblasti ekologie a rozvoje.

Zelený aktivismus SEI je široce podporován vládami a mnoha dalšími zúčastněnými stranami, včetně nadací levicových miliardářů. Podle veřejně dostupných údajů obdržel SEI v roce 2020 více než 11 milionů liber od švédské vlády a 1,5 milionu liber od Norska.

Britská vláda poskytla finanční příspěvek ve výší 326 000 liber; vše citováno z výroční zprávy SEI z roku 2022.



SEI je úzce propojeno s Organizací spojených národů a Mezivládním panelem pro změnu klimatu (IPCC). Jeho předsedou, jmenovaným švédskou vládou, je Lennart Bage, bývalý spolupředseda zeleného klimatického fondu Organizace spojených národů (GCF), který si klade za cíl získat 100 miliard dolarů ročně na financování „zelených“ projektů ve vývojových zemích.

Při ukončování své funkce v čele GCF v roce 2019 Bage poznamenal, že „jsme se posunuli z milionů na miliardy, ale musíme se přesunout k bilionům“. Další „odborníci pro úpravy obsahu“ na Wikipedii pocházejí z OSN, IPCC a Konference smluvních stran (COP).

Jak nedávno prohlásila zástupkyně generálního tajemníka OSN pro globální komunikaci Melissa Fleming na semináři Světového ekonomického fóra o „dezinformacích“, její organizace spolupracuje s Googlem, aby zajistila, že se na špičce výsledků vyhledávání týkajících se klimatu objeví pouze výsledky schválené OSN.

S chladným tónem vysvětlila: „Stáváme se více aktivními, máme monopol na vědu a svět by to měl vědět.“

V kontextu tohoto vyjádření není překvapující, že existuje úsilí propagovat stránky na Wikipedii. Všude v médiích jsou prováděny kolektivisticky zaměřené operace financované různými zdroji, včetně vlád, nevládních organizací, nadací a bohatých jednotlivců, které s pomocí hlavních médií přepisují klimatickou naraci tak, aby vyhovovala cílům dosažení nulových emisí a ekonomických a společenských změn.

Odvaha vybočit

Jakékoliv médium, které by odvážilo vybočil z řady bude okamžitě čelit bojkotu inzerce. Stejně tak jsou kvůli nesouhlasu s katastrofickým narativem ničeny akademické kariéry, spouštějí se absurdní útoky „ověřování faktů“, učebnice jsou přepisovány a masivní hysterické zelené kampaně jsou spouštěny téměř každodenně.

Je skutečně depresivní, že britská Konzervativní strana často patří mezi první, kteří se předhání v rozdávání peněz daňových poplatníků na financování kampaní týkajících se klimatu a politické korektnosti. Poskytování peněz na úpravu stránek na Wikipedii je jen nejnovějším zneužitím tvrdě vydělaných peněz daňových poplatníků.

V únoru Daily Sceptic informoval, že britské ministerstvo zahraničí pomáhá financovat Global Disinformation Index (GDI), který šířil „blocklist“ konzervativních publikací, obsahující tak tradiční média, jako jsou American Spectator a New York Post.

Jak jsme tehdy zdůraznili, jeden z důvodů, proč GDI představuje takové nebezpečí pro svobodu slova, je, že jeho definice „dezinformace“ je neobvykle široká. Neznamená pouze informace, které jsou nepravdivé, a šíření těchto informací lidmi, kteří vědí, že jsou nepravdivé. Definice se už rozšířila tak, že zahrnuje nikde neupřesněné „nepřátelské narativy“. (maj)


ZDROJ: British Government Funds Campaign to Rewrite Climate Science Entries on Wikipedia – The Daily Sceptic


The Daily Sceptic je internetové médium založené britským komentátorem Toby Youngem. Podle vlastního vyjádření se zaměřuje na skeptické články nespokojených novinářů a akademiků – včetně občanských novinářů a nezávislých vědců – o řadě veřejných politik, které jsou údajně založeny na vědě, datech nebo důkazech, kde je „věda“ uváděna jako zdroj nenapadnutelné autority, ale které se často zdají být zakořeněny ve skryté politické agendě.

Jeho cílem je čelit ´nové mocné třídě vládních vědců a úředníků v oblasti veřejného zdraví – stejně jako jejich kolegů na univerzitách, grantových trustech, velkých mezinárodních charitativních organizacích, Silicon Valley a farmaceutickém průmyslu – která se objevila jako druh sekulárního kněžství během pandemie, poskytující nejen „vědecké“ rady, ale také morální vedení´, charakterizoval The Daily Sceptic své zaměření.


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Britský teplotní rekord 40,3°C byl naměřen v okamžiku přistávání stíhaček Typhoon
Záměrné zveličování rizik klimatické změny podrývá důvěru ve vědu a ničí psychiku mládeže
The Daily Sceptic: Předpovědi globálního Thermagedonu nejsou vědecky věrohodné
TDS: Velká část alarmistické literatury o klimatu je zkreslena nepravděpodobnými daty
IPCC přiznal: Mnoho pesimistických klimatických předpovědí má „nízkou pravděpodobnost“
Světová meteorologická organizace WMO varovala před extrémním počasím a vedry
Světoví meteorologové vydali zprávu: Ledovce prý rychle tají a nejdou již zachránit
V ČR podle studie ČEPS bude v roce 2040 chybět 2,7 TWh elektřiny. Výpadky začnou už 2030
Skleníkové plyny neovlivňují klima na Zemi, dokázali američtí vědci v průlomové studii
Europoslanci schválili klimatický zákon. Emise musí do roku 2030 klesnout o 55 %
Konzervativní institut se tentokrát zaměřil na debatu o klimatické změně a energetice
Klimatický zákon má zelenou už i od členských států EU. Česko považuje cíl Bruselu za nereálný
The Daily Sceptic: Mantra klimatické změny změnila žurnalistiku na narativní psaní
KLIMATICKÉ NOVINY