Nobelista Clauser: „Příběh o klimatické krizi je podvodem globální elity a nebezpečnou korupcí vědy, která ohrožuje světovou ekonomiku a blahobyt lidí“. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Americký nositel Nobelovy ceny za fyziku z roku 2022 John F. Clauser, který členem správní rady vědecké koalice CO2, označil vědu o klimatu za „masivní a šokující novinářskou pseudovědu​​​​​​​“. Clauser je přední světový odborník na kvantovou mechaniku a je nositel Nobelovy ceny za fyziku z roku 2022.

„Příběh o klimatické krizi je podvodem globální elity a nebezpečnou korupcí vědy, která ohrožuje světovou ekonomiku a blahobyt miliard lidí,“ prohlásil Clauser s tím, že se věda o klimatu stala „obětním beránkem“ pro celou řadu nesouvisejících neduhů.

Clauser, nositel prestižní Wolfovy ceny za fyziku, tvrdí, že proklamovaný příběh o klimatické krizi je „podvod prosazovaný globální elitou“ a jejími spojenci v korporátních médiích.

„Příběh o klimatické krizi“ podle něho propagují po celém světě vlády a jejich mediální spojenci ve snaze vyhovět cílům zelené agendy Světového ekonomického fóra (WEF), Organizace spojených národů (OSN), Světové zdravotnické organizaci (WHO) a dalším globalistickým organizací.

„Populární vyprávění o změně klimatu odráží nebezpečnou korupci vědy, která ohrožuje světovou ekonomiku a blahobyt miliard lidí. Chybující klimatická věda se stala masivní a šokující novinářskou pseudovědou,“ zdůraznil Clauser v prohlášení, které vydal v rámci svého zvolení do správní rady vědecké koalice CO2.

Vědecká koalice CO2 byla založena v roce 2015 s cílem vést diskusi o změně klimatu, úloze člověka v klimatickém systému a důsledcích povinného snižování emisí CO2.

Kvůli „záchraně planety“ veřejnost musí počítat se zvýšením daní a snížením kvality života, upozornil Clauser.

„Mezitím bude hrstka mocných elit prosazujících zelenou agendu stále létat v soukromých tryskáčích a jíst maso, jelikož jsou součástí celého řešení,“ dodal.

„Podle mého názoru žádná skutečná klimatická krize neexistuje,“ uvedl Clauser s tím, že tuto „pseudovědu“ propagují podobně pomýlení obchodní a marketingoví agenti, politici, vládní agentury a ekologové.

„Zato ale existuje velmi reálný problém se zajištěním slušné životní úrovně největší světové populace a s tím související energetická krize,“ deklaroval.

Energetická krize se podle něho čím dál více zhoršuje.

„Je zbytečně a dlouhodobě zhoršována tím, co je podle mého názoru nesprávná klimatická věda,“ uzavřel nositel Nobelovy ceny Clauser.

Celosvětově propagovaný narativ o změně klimatu zpochybnilo skupina vědců v rámci světové klimatické deklarace, kterou podepsalo přes 300 profesorů a vědců, kteří se zabývají klimatem.

„Neexistuje žádná klimatická nouze,“ tvrdí se v dokumentu, jehož hlavním signatářem je nositel Nobelovy ceny za rok 1973, profesor na Univerzitě v Oslu a norský fyzik Ivar Giaever.

V dokumentu se uvádí, že klimatické modely „nejsou ani vzdáleně věrohodné jako nástroje globální politiky“ a vliv skleníkových plynů, jako je oxid uhličitý, se přeceňuje.

Věda o klimatu se změnila v „diskusi o vlastním přesvědčení a aktivismu“ a vzdaluje se od „solidní a sebekritické vědní disciplíny“, zdůraznili vědci v deklaraci. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Záměrné zveličování rizik klimatické změny podrývá důvěru ve vědu a ničí psychiku mládeže

The Daily Sceptic: Předpovědi globálního Thermagedonu nejsou vědecky věrohodné

TDS: Velká část alarmistické literatury o klimatu je zkreslena nepravděpodobnými daty

IPCC přiznal: Mnoho pesimistických klimatických předpovědí má „nízkou pravděpodobnost“

Světová meteorologická organizace WMO varovala před extrémním počasím a vedry

Světoví meteorologové vydali zprávu: Ledovce prý rychle tají a nejdou již zachránit

V ČR podle studie ČEPS bude v roce 2040 chybět 2,7 TWh elektřiny. Výpadky začnou už 2030

Skleníkové plyny neovlivňují klima na Zemi, dokázali američtí vědci v průlomové studii

Europoslanci schválili klimatický zákon. Emise musí do roku 2030 klesnout o 55 %

Konzervativní institut se tentokrát zaměřil na debatu o klimatické změně a energetice

Klimatický zákon má zelenou už i od členských států EU. Česko považuje cíl Bruselu za nereálný

The Daily Sceptic: Mantra klimatické změny změnila žurnalistiku na narativní psaní

KLIMATICKÉ NOVINY