Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Dědek prodal část Jablotronu

Dalibor Dědek prodal 40% podíl v Jablotron Group svému dlouholetému spolupracovníkovi, obchodnímu a výkonnému řediteli Miroslavu Jarolímovi.

RegioJet koupil další vlaky

RegioJet nakoupil od švýcarských státních celkem 25 velkoprostorových vozů. Ty budou postupně modernizovány a nasazeny na železniční tratě v Česku a na Slovensku.

Ministr Babiš v byznysu vydělal 138 milionů Kč

Andrej Babiš vloni vydělal v byznysu 137,9 milionu korun. Nejvyšší příjem měl z dluhopisů Agrofertu, kde na úrocích inkasoval přes 90 milionů korun. Více než 23 milionů vydělal prodejem nemovitostí. Přes 22 milionů Kč mu vynesly výnosy z půjčky.

Kapsch během 3 let na mýtu vydělá 6 miliard

Kapsch má získat smlouvu na výběr mýtného po další 3 roky. O prodloužení smlouvy bez výběrového řízení rozhodla vláda ČR na návrh Ťokova ministerstva dopravy. Během tohoto období by firma měla získat zhruba 6 miliard korun. Koaliční ČSSD dříve poukazovala na to, že se proti prodloužení smlouvy bez tendru vyslovily dvě vládní pracovní komise.