E.ON zlevňuje fixované ceníky energií pro nové klienty. Ušetří za elektřinu i plyn.

Společnost E.ON již potřetí během tohoto roku snižuje ceny akvizičních fixovaných produktů. Noví zákazníci při zvolení jednoleté nebo dvouleté fixace v nejběžnějších jednotarifních sazbách zaplatí za dodávku 1 MWh elektřiny až o 201 Kč méně než dosud.

U plynu pak ti, kteří ho používají k vaření, zaplatí o 293 Kč za 1 MWh méně oproti posledním platným ceníkům. Od 1. května také E.ON plošně snižuje ceny plynu pro všechny stávající zákazníky bez fixace.

„Nabídku fixovaných produktů pro klienty upravujeme průběžně. Snažíme se reagovat na vývoj trhu a pozitivní trendy přenášet i do ceníků pro koncové uživatele. Jen v letošním roce jsme už snižovali cenu akvizičních produktů v lednu a na začátku dubna a potřetí pak na začátku tohoto týdne,“ uvedl Radek Fišer, vedoucí prodeje energií domácnostem ve společnosti E.ON Energie.

Noví zákazníci, kteří používají elektřinu k běžné spotřebě v jednotarifní distribuční sazbě a zvolí si fixaci na dva roky, zaplatí nyní za 1 MWh elektřiny 3 384 Kč s DPH (2 797 Kč bez DPH). Ti, kteří využívají plyn a zvolí si dvouletou fixaci, zaplatí 1 391 Kč s DPH (1 150 Kč bez DPH).

Pokud nový zákazník bude preferovat smlouvu pouze na rok, od tohoto týdne zaplatí za dodávku 1 MWh u elektřiny 3 507 Kč s DPH (2 898 Kč bez DPH) a u plynu 1 488 Kč s DPH (1 230 Kč bez DPH).

„Zákazníkům nabízíme široké portfolio produktů od jednoletých fixací až po ceníky na delší časové období s klesající cenou v letech. I ty jsme v dubnu pro nové klienty upravili. Dá se říct, že aktuálně vidíme největší zájem zákazníků u produktů s fixací na dva roky a trend, kdy se klienti k této delší dvouleté fixaci zase vrací.“

„Klientům se snažíme nabízet férové ceny. Je to znát i na tom, že jen v loňském roce nás jako nového dodavatele zvolilo více než 100 000 zákazníků,“ dodal Fišer.

E.ON zlevňuje průběžně i stálým zákazníkům

Společnost E.ON průběžně upravuje i ceny pro své stávající zákazníky. Od 1. května proto svým zhruba 150 000 klientů s produkty na dobu neurčitou sníží ceny plynu.

Stálí zákazníci tak ušetří za dodávku plynu 13 až 21 % oproti současným cenám. E.ON k plošnému zlevňování přistoupil již potřetí během jednoho a půl roku a jeho ceny patří dlouhodobě k nejvýhodnějším na trhu. Oproti loňským cenovým stropům, které u některých obchodníků klienti E.ONu platili celý rok, bude cena nižší o 35 %.

Jen v loňském roce společnost také hned dvakrát snížila ceny svým zákazníkům, kteří měli smlouvy na dobu neurčitou, a to u plynu i elektřiny. Dohromady se to týkalo zhruba milionu klientů.

Stejně tak E.ON upravuje průběžně i fixované ceníky pro stávající zákazníky. V březnu například snížil ceny v produktu Komplet MAX s klesající cenou do konce roku 2026. (sfr)