Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Prodej osobních aut v EU stále roste

Prodej nových osobních aut v EU v červnu vzrostl o 6,9 procenta na téměř 1,46 milionu vozů. Prodej tak rostl již 34. měsíc v řadě. Za pololetí prodej vzrostl o 9,4 % na 7,84 milionu aut.

Teroristické útoky snížily zájem turistů o Francii

Teroristické útoky ve Francii snížily zájem českých turistů o tuto zemi. Podle Asociace cestovních kanceláří (ACK) do země v létě 2016 vyjede minimálně o 30 % Čechů méně než o rok dříve. Aktuální útok v Nice zájem pravděpodobně sníží ještě více.

BP bude stát katastrofa v Mexickém zálivu další miliardy

Britský ropný konglomerát BP má zaplatit další 2,5 miliardy dolarů (v přepočtu asi 60 miliard korun) za havárii na plošině Deepwater Horizon v roce 2010, kdy došlo k úniku milionů litrů ropy. Celkové náklady tak dosáhly částky 62 miliardy dolarů před zdaněním (v přepočtu asi 1,5 bilionu korun).

Babišovy pekárny Penam se propadly do půlmiliardové ztráty

Tržby Babišovy pekárenské společnosti Penam (koncern Agrofert) se v roce 2015 snížily o 3 % na 3,5 miliardy korun. Firma se tak ze zisku se firma propadla do ztráty téměř 440 milionů. Provozní zisk však zůstal kladný přes 130 milionů korun.

Samsung chce koupit podíl v čínském výrobci elektromobilů BYD

Jihokorejská společnost Samsung Electronics jedná o koupi podílu v čínském výrobci elektromobilů BYD. Chce tím posílit aktivity v oblasti výroby čipů pro elektrická auta. Velikost podílu a cena jsou předmětem probíhajících jednání.