Německou započalo s kácením 120 tisíc stromů "Pohádkového lesa", aby tím získalo volný prostor pro další větrné elektrárny. (Foto: Nature park Reinhardswald).

Německo započalo s kácením 120 tisíc stromů „Pohádkového lesa“, aby se tím získal volný prostor pro stavbu dalších turbín větrných elektráren. Upozornil na to ve svém článku deník The Daily Sceptic. Překlad článku se souhlasem redakce tohoto média přetiskujeme.


Větrné elektrárny ve středoněmeckém ‚Pohádkovém‘ lese Reinhardswald vytočí svým majitelům zlatý dotační proud, ale cenou je částečné zničení tisíciletého starověkého lesa. Práce na vykácení až 120 000 stromů v lese, který sloužil jako kulisa mnoha mytickým příběhům Bratří Grimmů už začaly.

Bude tak vytvořen přístup k 18 obřím větrným turbínám kolem zámku Sababurg, známého jako hrad ‚Šípkové Růženky‘. Kdo se staví proti této rozsáhlé destrukci starověkého lesa, hojně obývaného divokou zvěří, s některými stromy starými přes 200 let?

Rozhodně ne Strana zelených, nyní držící moc na národní i místní úrovni. Ve skutečnosti projekt vede místní zelená ministryně Priska Hinz z Hesenska, která údajně prohlásila: „Větrná energie přináší rozhodující příspěvek k energetické tranzici a ochraně přírody. Je to jediný způsob, jak zachovat lesy a důležité ekosystémy.“

V Německu se objevují některé lokální tiskové zprávy o ničení části lesa, který pokrývá oblast 200 čtverečních kilometrů. Nicméně média hlavního proudu se obecně drží dále od zpravodajství o environmentální destrukci, kterou provádějí Zelení ve jménu záchrany planety.

BBC zveřejnila tento příběh pod hlavičkou ‚Bitva o větrné turbíny v zemi Šípkové Růženky‘, ale to bylo už v roce 2013, kdy byly poprvé oznámeny plány na větrný park. Nyní je už příběh pro poskytovatele veřejné služby nezajímavý.

Pierre Gosselin, provozovatel německé vědecké stránky No Tricks Zone, sleduje rozhořčení, které se objevuje v různých německých kruzích v souvislosti s plány na zničení části lesa Reinhardswald ve prospěch nedokonalé zelené technologie. Má pocit, že celá záležitost ukazuje, jak neefektivní a nákladný podvod zelená energie je.

„Není to bez nákladů, navíc přeplněné zkorumpovanými a neschopnými politiky, kteří se již nezajímají o demokracii, a rozhodně to nezlepšuje životní prostředí. Je to nehezký kolos plný plýtvání, podvodů, korupce a ekologické degradace – s mrtvými ptáky, nemocí z vibrací větrných turbín, závratěmi ze stroboskopických efektů a znečištěním krajiny,“ dodává.

Britský deník The Guardian nyní zůstává obzvlášť zdrženlivý ohledně zpráv o kácení lesů pro výstavbu větrných turbín.

Ale přitom roce 2020 neváhal podrobně informovat o výstavbě 3 km dálnice v lese Dannenröder Wald v Hesensku.

„Tisíce klimatických aktivistů se sešly severně od Frankfurtu,“ informoval tehdy.

„Kácení stromů v Dannenröder Wald by bylo katastrofou,“ citoval environmentální bojovníky.

„Některé části tohoto lesa jsou staré 250 let,“ poznamenala Nicola Uhde z Německé federace pro ochranu životního prostředí a přírody, „a prostě není mnoho takovýchto lesů kolem.“

Tehdy The Guardian uvedl, že osud Dannenröder Wald je „laboratorním testem pro Stranu zelených“, která ve státě vládla jako součást koalice. Zdá se, že nyní, v případě kácení Reinhardswaldu už žádného testu pro Stranu zelených není třeba.

A ani žádní běžní klimatičtí aktivisté nyní neprotestují proti ztrátě stromů a životního prostředí na tomto místě.

The Daily Sceptic informoval o několika nedávných příkladech poukazujících na to, že nedostatek zájmu o ekologické škody je charakteristický pro průmyslový rozvoj zelených technologií.

Minulý měsíc jsme upozornili, že jeden z ikonických velkých ptáků v Indii, velká indická koroptev, je na pokraji vyhynutí kvůli rozvoji elektrických vedení v jeho domovské oblasti v poušti Thar. Jenže pro dosažení globálních nulových emisí bude nutné v následujících několika letech postavit nové elektrické vedení odpovídající 2000násobku obvodu Země.

V loňském říjnu jsme informovali, že větrné farmy v Tasmánii snížily populaci ohroženého orla hvězdnatého na zhruba 1 000 jedinců. Po celém světě jsou miliony netopýrů rozsekávány obřími lopatkami větrných turbín.

Jakýkoliv živočich, který se spoléhá na proudy vzduchu k letu, jako například velký dravý pták, je ohrožen nasátím do točících se strojů.

V Kalifornii nedávno vláda ovládaná Demokraty uvolnila kontrolu nad ochranou přírody, aby umožnila povolení k zabíjení dříve plně chráněných druhů pro obnovitelné infrastrukturní projekty. Navzdory zvýšenému riziku pro národního ptáka Ameriky, orla bělohlavého, nebyl zaznamenán téměř žádný protest.

Na východním pobřeží Ameriky se staví rozsáhlé průmyslové parky větrných turbín. Může to být náhoda, že za poslední léta tam na mořském břehu uvízly stovky velryb. Ale pravděpodobnějším vysvětlením je ohlušující sonarový hluk, rozsáhlé stavební práce v oceánu a intenzivní lodní přeprava.

Nic z toho však nebude zmíněno, až se budeme ptát kouzelného zrcadla: „Zrcadlo, zrcadlo, kdo je nejzelenější ze všech?“


Originál článku:

Germany Begins Felling 120,000 Trees From ‘Fairy Tale’ Forest to Make Way for Wind Turbines


VÍCE O TÉMATICE ČTĚTE ZDE:

Oteplování v posledním roce přesáhlo hranici 1,5 stupně. Leden byl nejteplejší v dějinách

Počasí bude letos ještě teplejší, varovala WMO. Rok 2023 byl podle OSN klima katastrofou

Reportáž BBC o rekordně nízkém ledu v Antarktidě odporuje sedm let starým zjištěním

Studie odhalila: Naměřené růsty globálních teplot jsou ze 40 % způsobeny teplem z domů

Daily Sceptic: Klimatický konsensus je velká lež, na které leží celý projekt nulových emisí CO2

Klimatická změna? Korály Velkého bariérového útesu se navzdory varování vzpamatovaly

Rekordní teplota se stala nejjasnější lží o klimatu od začátku teplotních měření

Tvrzení o nejteplejším roce za posledních 125 tisíc let postrádá vědecké odůvodnění

KLIMATICKÉ NOVINY