T-Mobile mění generální ředitele. Jose Perdomo Lorenzo odchází do Deutsche Telekom. Firma vyloučila souvislost s kauzou e-shopu Mamut. (Ilustrační foto)

T-Mobile mění generální ředitele. Jose Perdomo Lorenzo odchází do Deutsche Telekom. Firma vyloučila, že by výměna na postu generálního ředitele mohla mít souvislost s kauzou zmizelých iPhonů a AirPodů, kdy tuzemský T-Mobile přišel o miliardy kvůli dodávkám elektroniky Apple pro zkrachovalý e-shop Mamut.

Stávající generální ředitel českého T-Mobilu a Slovak Telekomu Jose Perdomo Lorenzo bude od ledna bude odpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom.

Lorenzův odchod však podle mluvčí T-Mobilu Patricie Šedivé s uvedenou kauzou nijak nesouvisí.

„V tiskové zprávě informujeme o povýšení Joseho do pozice ve skupině DT přímo pod Tima Höttgese. Jistě je z toho pochopitelné, že tento kariérní posun nesouvisí s žádnou kauzou,“ uvedla k tomu pro BYZNYS NOVINY tisková mluvčí firmy Patricie Šedivá.

Změna ve vedení T-Mobile se odehrává v době, kdy firma v Česku přišla o nejméně 2,5 miliardy korun kvůli dodávkám elektroniky značky Apple do e-shopu Mamut.

E-shop Mamut letos na jaře zkrachoval poté, co vyšlo najevo, že z něj zmizelo přes sto tisíc mobilů a přes 360 tisíc sluchátek v hodnotě až kolem pěti miliard korun. Hlavním dodavatelem e-shopu byl právě T-Mobile a patří také k největším věřitelům v současném insolvenčním řízení.

„V českém T-Mobilu jsem strávil pět let a nebude to lehké loučení. Za tu dobu jsme si prošli několika globálními krizemi, které se nám podařilo zvládnout především díky skvělým lidem, jenž v T-Mobile pracují a neustále ho posouvají dál,“ uvedl Lorenzo. (sfr)


PLNÝ TEXT TISKOVÉ ZPRÁVY SPOLEČNOSTI T-MOBILE CZECH REPUBLIC

Jose Perdomo Lorenzo, generální ředitel T-Mobilu, bude od ledna zodpovědný za strategii a transformaci celé skupiny Deutsche Telekom

Generální ředitel společností T-Mobile CZ a Slovak Telekom Jose Perdomo Lorenzo se po pěti letech přesouvá na novou pozici do Německa. Od 1. ledna 2024 bude v pozici Strategy Lead mít na starosti kompletní strategii a transformaci skupiny Deutsche Telekom, reportovat bude přímo generálnímu řediteli skupiny Timotheovi Höttgesovi. Pro Lorenza, pod kterým T-Mobile dosáhl vysoké zákaznické i zaměstnanecké spokojenosti, jde o zásadní kariérní milník.

Jose Perdomo Lorenzo nastoupil do T-Mobilu 1. října 2018. Do firmy si přinesl více než dvacetiletou manažerskou praxi, silné telekomunikační a obchodní zázemí a vášeň pro kolektivní sport, zejména týmovou cyklistiku, do které osobně aktivně zapojoval i zaměstnance. Pod jeho vedením se společnost výrazně posunula a dosáhla řady úspěchů: Např.  získala dvakrát za sebou prvenství v nezávislém testu společnosti Ookla® za nejlepší mobilní pokrytí a nejrychlejší mobilní síť v ČR, zvýšilo se 5G pokrytí populace, vzrostl také počet gigabitových přípojek a rozrostlo se nejkvalitnější optické připojení (FTTH). V oblasti B2B byla vybudována nová datová centra i privátní 5G sítě. Významným krokem byla také agilní transformace a spojení oddělení napříč českým a slovenským trhem.

V českém T-Mobilu jsem strávil pět let a nebude to lehké loučení. Za tu dobu jsme si prošli několika globálními krizemi, které se nám podařilo zvládnout především díky skvělým lidem, jenž v T-Mobile pracují a neustále ho posouvají dál. Nebude se mi lehce loučit ani s Českou republikou, již jsem si pro její dechberoucí historická místa a úžasné přírodní scenérie velice oblíbil, ani se Slovenskem, kam jsem často jezdil. Nazrál však čas postavit se nové výzvě, na kterou se již nyní moc těším,“ uvedl José Perdomo Lorenzo, CEO Českého T-Mobile a Slovak Telekom.

Do nové pozice si Josého vybral generální ředitel skupiny Deutsche Telekomu Timotheus Höttges, jemuž bude Lorenzo přímo podřízený. V rámci vedení firemní strategie pomůže Deutsche Telekomu v digitální transformaci, zaměří se na získávání nových příležitostí, směrování trhu, technologické trendy a celkový rozvoj firemní strategie. Společně se svým týmem bude Jose úzce spolupracovat se všemi obchodními divizemi, aby naplnil cíle skupiny na cestě stát se telco leaderem.

„José je zkušený manažer, se kterým se skvěle spolupracuje, a kterému se podařilo posunout T-Mobile CZ a Slovak Telekom opravdu hodně kupředu. Jsem rád, že ho budu moci přivítat v našem týmu, kam přináší rozsáhlé zkušenosti se strategickým plánováním, mezinárodní transformací i zákaznicky orientovaný přístup a podpoří tak digitální transformaci skupiny Deutsche Telekom,“ dodává Timotheus Höttges.

Ve své stávající roli CEO zůstane Lorenzo do konce letošního roku. Nový generální ředitel T-Mobile CZ a Slovak Telekom bude oznámen po ukončení výběrového řízení.

Jose Perdomo Lorenzo (1971) je zkušeným manažerem s více než dvacetiletou praxí a důkladným telekomunikačním a obchodním zázemím. Svou kariéru začal v roce 1996 jako technik ve společnosti Spanish Sener Engineering & Systems a později v Boeing Company v USA. V roce 2000 se stal management konzultantem ve španělské pobočce McKinsey & Company, o šest let později se jeho působištěm stala skupina Telefónica, kde nejprve působil jako ředitel marketing Telefónica Spain a od roku 2008 jako ředitel B2C divize v Telefónica O2 v ČR. Poté se roku 2010 vrátil do mateřské společnosti ve Španělsku jako Global Managing Director pro oblast eHealth a bezpečnost. V roce 2014 nastoupil do Millicomu (telekomunikační skupina s tržbami přesahujícími $6B, s 18,000+ zaměstnanci), kde naposledy zastával funkci generálního ředitele Tigo Paraguay, jedničky na lokálním konvergovaném trhu. Od roku 2018 působí jako generální ředitel T-Mobile CZ a Slovak Telekom.


VÍCE O TÉMATU KAUZY PODVODU BŘETISLAVA JANOUŠKA VŮČI FIRMÁM MAMMOTH, T-MOBILE a J&T LEASINGOVÁ SPOLEČNOST ČTĚTE ZDE:

U podnikatele Janouška zmizely miliardy. Jeho dodavatelé včetně T-Mobile se přou o vinu

Obří podvod s elektronikou Apple: Janouškovy vztahy s manažery T-Mobile jsou nejasné