CSG dosáhla rekordního výsledku emise dluhopisů ve výši 4,5 miliardy Kč (Ilustrační foto)

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) vlastněný českým podnikatelem Michalem Strnadem emitoval 4. července 2023 dluhopisy v objemu 4,5 miliardy Kč, což díky silné poptávce investorů významně převyšuje původně předpokládaný objem 3 miliardy Kč.

Objem letošní emise tak více než dvojnásobně překročil objem emise dluhopisů CSG vydaných v roce 2021, který činil 2 miliardy Kč.

Informoval o tom Andrej Čírtek, tiskový mluvčí CSG.

Výnos emise bude použit na výplatu v souladu s nabídkou výměny stávajících dluhopisů CSG splatných v roce 2024, refinancování vybraných úvěrů, vnitropodnikové financování dceřiných společností nepodnikajících v oblasti obranného průmyslu a akvizice společností v civilním sektoru.

Dluhopisy byly nabízeny s pevným úrokovým výnosem 8,00 % p.a.

Držitelé dluhopisů CSG splatných v roce 2024 přijali nabídku na výměnu do nově vydaných dluhopisů CSG v objemu 702,8 miliónů Kč.

Petr Formánek, finanční ředitel skupiny CSG, uvedl: „Rekordní výsledek emise, jejíž objem vysoce překračuje naše očekávání, dokazuje, že investoři nám věří a berou na vědomí výborné hospodářské výsledky holdingu v roce 2022.“

„Ty bychom měli v roce 2023 ještě výrazně překonat. Zároveň se podařilo splnit i další cíl, a to vyměnit část dluhopisů, které CSG emitovala v minulosti, za dluhopisy z aktuální emise.“

Koordinátory nabídky dluhopisů byly Česká spořitelna a J&T BANKA. Vedoucími spolumanažery emise byly kromě České spořitelny a J&T BANKY také Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia.

Podrobnosti o výsledku nabídky výměny dluhopisů a o výsledku veřejné nabídky dluhopisů jsou zveřejněny na webových stránkách CSG.

Czechoslovak Group (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který vlastní český podnikatel Michal Strnad. CSG podporuje rozvoj tradičních českých, slovenských i zahraničních společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu.

Jeho součástí jsou například automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi a výrobce radarů Retia. V podnicích začleněných do holdingu CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců. V roce 2022 dosáhly konsolidované tržby holdingu hodnoty 25 mld. korun.

Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet zákazníků holdingu se stále rozrůstá. (sfr)