CSG jmenovala Paula Lemkeho generálním ředitelem CSG USA.

Czechoslovak Group (CSG), globální průmyslově-technologická skupina sídlící v ČR, jmenovala Paula Lemkeho do funkce CEO společnosti CSG USA, která je americkou pobočkou skupiny. Paul Lemke bude zodpovědný za identifikování příležitostí k růstu a inovacím a za rozvoj strategických obchodních vztahů s klíčovými obchodními partnery na americkém trhu, a to včetně amerických ozbrojených sil, policejních složek a dalších vládních institucí.

Paul Lemke má téměř třicetileté zkušenosti z armády a byznysu v oblasti střelných zbraní a munice. Dvacet let sloužil v americké armádě, kde působil i ve vojenské diplomacii a v oblasti poskytování bezpečnostní podpory americkým spojencům. Do výslužby odešel v hodnosti podplukovníka.

Společnost CSG USA hraje klíčovou roli při pokrývání amerického trhu a rozšiřování globálních obchodních příležitostí pro skupinu CSG. Společnost nedávno dodala přenosné radary POLR-1 určené pro detekci osob a živých bytostí za nekovovými překážkami americké armádě, FBI a policejním sborům ve Phoenixu a San Antoniu.

Ozbrojeným silám USA rovněž zprostředkovala dodávku radarů protivzdušné obrany SURN, které zrenovovala společnost RETIA a.s. ze skupiny CSG.

CSG USA je také kontaktním místem pro americké partnery skupiny CSG. Jejím členem je společnost Fiocchi Munizioni, výrobce malorážového střeliva s výrobními závody v Missouri a Arkansasu, kde zaměstnává více než 300 zaměstnanců.

„Paul přináší významné zkušenosti a znalosti amerického trhu a jsme rádi, že ho můžeme přivítat na pozici CEO společnosti CSG USA,“ uvedl David Štěpán, člen představenstva CSG a CEO divize CSG Ammo+.

„Spojené státy jsou pro CSG mimořádně důležitým trhem a my zde plánujeme výrazně rozšířit naši přítomnost, mimo jiné i prostřednictvím plánované akvizice skupiny Kinetic Group, kterou kupujeme od společnosti Vista Outdoor,“ dodal.



„Jsem rád, že se mohu připojit ke společnosti CSG a těším se, že budu pomáhat s jejím růstem a rozvojem vztahů v USA, které jsou pro skupinu strategicky důležitým trhem,“ řekl Paul Lemke.

„CSG má dlouhodobou vizi působení na americkém trhu, chce přispívat do americké ekonomiky prostřednictvím tvorby pracovních míst a poskytování prvotřídních služeb našim zákazníkům,“ podotkl dále.

Paul Lemke působil 20 let v americké armádě a dosáhl hodnosti podplukovníka. Sloužil v bojových a zpravodajských jednotkách. Absolvoval kurz US Army Rangers. Později působil jako politicko-vojenský poradce, důstojník pro bezpečnostní asistenci, vojenský atašé a více než 10 let sloužil v Latinské Americe.

Po odchodu do civilu založil a vedl společnost PolyCase Ammunition, která vstoupila na trh s inovativní municí využívající polymerové materiály. Později nastoupil k evropskému výrobci střeliva Ammotec jako generální ředitel jeho výrobních a distribučních aktivit v USA. V březnu 2024 nastoupil do společnosti CSG USA jako její CEO.

O společnosti CSG

Globální průmyslová a technologická skupina CSG, kterou vlastní český podnikatel Michal Strnad, má klíčové výrobní závody v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, Itálii, Indii, Velké Británii a USA a vyváží své výrobky do celého světa. CSG neustále investuje do rozvoje svých společností a zároveň expanduje ve svých klíčových oblastech podnikání. Do skupiny patří například český výrobce nákladních automobilů Tatra Trucks, přední světový výrobce malorážového střeliva Fiocchi a český výrobce radarů Eldis. Ve firmách začleněných do skupiny CSG a v jejich přidružených společnostech pracuje více než 10 000 zaměstnanců. V roce 2023 dosáhly konsolidované tržby skupiny 1,73 miliardy USD. Hlavními obory podnikání CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký a obranný průmysl a výroba malorážové munice. S výrobky skupiny CSG se lze díky její silné proexportní orientaci setkat na všech kontinentech.

Činnosti CSG zaměřené na USA

Centrála skupiny CSG ve Spojených státech se nachází v Restonu ve Virginii. CSG rozvíjí dlouhodobé vztahy s předními americkými společnostmi a vládními agenturami. V roce 2015 získala CSG licenci na výrobu kolových obrněných transportérů Pandur II od firmy General Dynamics European Land Systems, evropské dceřiné společnosti General Dynamics. V roce 2020 získala CSG od stejné společnosti podnik Fábrica de Municiones de Granada, španělského výrobce velkorážové munice.

CSG také několik let plnila smlouvu pro společnost Raytheon na výcvik pilotů vrtulníků a pozemního personálu Afghánské národní armády, přičemž využívala vrtulníky UH-60 Black Hawk jako součást výcvikové flotily.

Společnosti CSG dodaly radarové technologie americkým ozbrojeným silám a policejním sborům.

V roce 2022 skupina CSG získala předního výrobce malorážové munice, společnost Fiocchi Group, která má v USA dva výrobní závody, čímž se stala strategickým americkým výrobcem, který úspěšně prošel prověrkou vládního Výboru pro zahraniční investice ve Spojených státech (CFIUS).

V současné době se CSG uchází o koupi významných amerických producentů malorážového střeliva, kteří tvoří skupinu Kinetic Group, jež je součástí veřejně obchodované společnosti Vista Outdoor.

Společnosti CSG v Evropě jsou předními dodavateli tanků, dělostřeleckých systémů a velkorážové munice pro Ukrajinu. Projekty CSG pro Ukrajinu spolufinancují Spojené státy a další členské země NATO.