Česká firma KOVAP se i letos účastní světového veletrhu hraček v Norimberku.

Česká firma KOVAP je i letos součástí veletrhu hraček v Norimberku. Akce probíhá od 30. ledna do 3. února na norimberském Výstavišti. Společnost, jejíž plechové hračky jsou unikátem i v kontextu největší akce svého druhu na světě, tu představí českou hračkářskou tradici i několik novinek.

Veletrh hraček, neboli Spielwarenmesse, je největší akcí svého druhu na světě. Koná se pravidelně již od roku 1950, v minulém roce zde vystavovalo více než dva tisíce firem z šedesáti devíti různých států. Událost každoročně přiláká okolo šedesáti tisíc zájemců, kteří se sem sjíždějí z celého světa.

Jsou tu přítomné vyhlášené značky i trendové startupy, nákupčí velkých řetězců i nezávislí maloobchodníci a mnoho novinářů a zástupců médií.



„Pro všechny, kdo se pohybují v hračkářském průmyslu, se jedná o klíčovou akci. Proto jsme se i letos rozhodli veletrhu účastnit, přestože nároky na organizaci a finance jsou opravdu vysoké,“ uvedl Filip Klepek, generální ředitel firmy KOVAP.

„V loňském roce jsme na veletrhu nenarazili ani na jednu další firmu, která by vyráběla stejný sortiment jako my, tedy mechanické plechové hračky,“ dodal.

Veletrh je díky svému věhlasu ideální příležitostí představit nové výrobky a předvést je celému světu. Poprvé zde bude ve formě prototypů k vidění třeba plánovaná nová řada plechových hraček pro menší děti.

Reakce a zpětná vazba návštěvníků i potenciálních obchodních partnerů jsou pro firmu zvláště u novinek velmi důležitým vodítkem.

Výrobky KOVAPu se sem poprvé podívaly v roce 1987, tehdy ještě pod značkou Kovodružstvo. Ručně vyráběné české hračky se nejprve objevovaly ve vitrínách a společných expozicích různých závodů. Od poloviny 90. let tu KOVAP působí jako samostatný subjekt. Letos KOVAP najdete u stánku 33 v hale 7A, kde bude opět hrdě reprezentovat českou tradici. (sfr)