On-line supermarket Rohlík bude rozvážet potraviny i během státního svátku 28. října. (Ilustrační foto).

On-line supermarket Rohlík bude v Česku rozvážet potraviny i během státního svátku 28. října, kdy si Česká republika připomíná vznik samostatného československého státu. Velké supermarkety a hobbymarkety s plochou nad 200 metrů čtverečních mají ze zákona povinnost zůstat zavřeny.

Opatření vychází ze zákona o prodejní době v maloobchodě, který byl zaveden v roce 2016. I přes uzákoněné uzavření kamenných obchodů se očekává zvýšená poptávka po potravinách. Zejména ve čtvrtek, kdy začínají podzimní prázdniny.

Zákazníci se však nemusejí obávat výpadku, protože on-line supermarket Rohlik.cz nabídne standardní rozvoz potravin i během svátečního dne. Kurýři této online služby budou nákupy doručovat jako vždy mezi 06:00 a 23:00 hodinou.



Zájem o nákupy online většinou ve sváteční dny vzroste o čtvrtinu oproti běžným dnům, na což je Rohlík připraven.

V současné chvíli také na Rohlik.cz probíhají Halloweenské dny a v exkluzivní nabídce jsou produkty jako tematické sladkosti a několik druhů dýní od tuzemských dodavatelů. Zákazníci si mohou zakoupit také dekorace, svíčky nebo podzimní květiny.

Zákon o prodejní době v maloobchodě zakazuje prodej v prodejnách nad 200 metrů čtverečních nejen 28. října, ale také na Štědrý den, první i druhý svátek vánoční, Nový rok, Velikonoční pondělí, 8. května a 28. září.

Česká obchodní inspekce během těchto dnů pečlivě sleduje dodržování tohoto zákona. Odbory vyjádřily dlouhodobý zájem o rozšíření zákazu prodeje na všechny státní svátky. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Rohlik.cz má deváté narozeniny. V Česku slaví miliontého zákazníka

Rohlik.cz otevře další distribuční centrum: Rozšíří službu v Ostravě a osloví nové zákazníky