Fio banka za třetí čtvrtletí 2022 vykázala čistý zisk přes 3,1 miliardy korun. (Ilustrační foto)

Fio banka za třetí čtvrtletí 2022 vykázala čistý zisk přes 3,1 miliardy korun. Banka má přes milion a čtvrt klientů. Rostou jí i další zveřejňované ukazatele, bilanční suma a objem vkladů.

Fio bance stále stabilně přibývají noví klienti, kterých je nyní již přes 1 250 000. Společně s tím rostou i finanční ukazatele, což potvrzují výsledky za třetí čtvrtletí roku 2022.

V meziročním srovnání sledovaných parametrů narostla bilanční suma o necelých 6 procent a objem vkladů o 3 procenta.

Výrazně narostl čistý zisk, když se prakticky zdvojnásobil. V to hrál hlavní roli značný růst úrokových sazeb, které se v průběhu roku zvyšovaly hned několikrát. Výsledky za třetí čtvrtletí jsou neauditované.

„Bankovnictví je běh na dlouhou trať. Úspěšné investice se nevrací hned, ale postupně v průběhu následujících let. V roce 2010 jsme získali bankovní licenci a přesvědčili jsme už více než milion a čtvrt klientů, že účet je možné mít bez poplatků a bez podmínek. Dvojnásobný zisk proti tomu loňskému odráží období vysokých úrokových sazeb, ale také úsilí, které jsme za dvanáct let s kolegy bance věnovali,“ uvedl obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.


Fio banka je ryze českou bankou. Představuje unikátní spojení nízkonákladové internetové banky a široké sítě poboček. Nabízí velkou paletu produktů pro řešení osobních a firemních financí i vlastní aplikace pro online investování.

Navazuje na historii Finanční skupiny Fio na českém trhu, která sahá do roku 1993. Jako první finanční instituce na českém trhu představila Internetbanking (1998), mobilní aplikaci Smartbanking (2011) i vlastní API (2012), jako jedna z prvních v ČR podporovala bezkontaktní platební karty. Získala řadu ocenění jako Zlatá koruna, Zlatý Měšec, Banka roku nebo Vstřícná banka. (pel)