Banka CREDITAS od 10. října 2022 opět zvyšuje úrokové sazby u spořicích produktů. (Ilustrační foto)

Banka CREDITAS od 10. října opět zvyšuje úrokové sazby u spořicích produktů. Na Spořicím účtu + se sazba zvedá o 1,1 procentního bodu na 5,6 % ročně. Ta bude navíc platí pro část vkladu do 500 tisíc korun namísto dřívějších 350 tisíc. Na spořicím vkladu 1M a 3M dosahuje sazba dokonce 6 % ročně.

„Dlouhodobě chceme být mezi nejlepšími nabídkami na trhu a současné nastavení našeho spoření tomuto cíli odpovídá. Díky zvýšení limitu částky, která se u spořicích účtů a vkladů úročí vyšší sazbou, očekáváme růst klientských vkladů na těchto produktech,“ řekl členka představenstva Banky CREDITAS Ivana Pícková.

Atraktivní 6% roční zhodnocení klienti mohou mít při využití Spořicího vkladu 1M nebo 3M (u obou se vztahuje na část vkladu do 500 tisíc korun, nad tento limit činí sazba 4 % p.a.

Šestiměsíční termínovaný vklad nabízí 6 % p.a. na neomezenou výši vkladu.

Na základním Spořicím účtu + získají klienti nově roční sazbu 5,6 % pro část vkladu do 500 tisíc korun a pro část vkladu nad limit pak 3,1 % p.a.

Stejné sazby platí i pro dětské Spoření Richee Junior, pouze limit úročení u něj zůstává na 350 tisících.


Přehled aktuálních sazeb a podmínek: 

Spořicí účet +
5,6 % do 500 tis. Kč, 3,1 % p.a. nad tuto částku

Spoření Richee Junior
5,6 % do 350 tis. Kč, 3,1 % p.a. nad tuto částku

Spořicí vklad 1M
6 % do 500 tis. Kč, 4 % p.a. nad tuto částku

Spořicí vklad 3M
6 % do 500 tis. Kč, 4 % p.a. nad tuto částku

6měsíční termínovaný vklad
6 % p.a.


CREDITAS působí na finančním trhu už více než 25 let, od počátku za ní stojí český kapitál.

Banka CREDITAS se zaměřuje především na nadstandardní zhodnocení úspor pro retail, pro firmy pak nabízí na míru šité úvěry.

V současné době má banka 170 tisíc klientů a bilanční sumu téměř 100 miliard korun. Banka je součástí investiční skupiny CREDITAS.

(pel)