Sortiment uzenin v Albertu nesoucí značku Česká chuť tvoří téměř tři desítky produktů a nabízí také výrobky z oblíbeného přeštického vepřového. (Foto: Albert)

Sortiment uzenin v Albertu nesoucí značku Česká chuť tvoří téměř tři desítky produktů a nabízí také výrobky z oblíbeného přeštického vepřového. Kromě rozšíření nabídky prošly uzeniny také revizí složení a změnou obalů. Vyrobené jsou, tak jako všechny produkty této značky, výhradně českými dodavateli a z českých surovin, mohou proto být označené českou vlajkou s logem Česká potravina.

Nabídka uzenin se rozšířila také o tři produkty z přeštického vepřového masa – kvalitní šunku s tukovým krytím, které jí dodává delikátní chuť a šťavnatost, dále pak poctivou klobásu s 95 procenty masa a lahodnou pečenou slaninu.

Zákazníci ocení unikátnost a vynikající kvalitu přeštického masa

„Přeštické plemeno bylo vyšlechtěno v oblasti západních Čech. Bývá označováno za původní české plemeno, případně jako prase s rodokmenem a vyznačuje se pomalejším růstem,“ vysvětlila Renata Veselá, senior manažerka sortimentu uzenin obchodů Albert.

„Přeštické maso je maso z prasat přeštického černostrakatého plemene, jejichž svalovina je oproti jiným druhům více mramorovaná tukem. Pokud zákazníci hledají voňavé, šťavnaté, kvalitní a v neposlední řadě chutné vepřové maso, je přeštické vepřové tou pravou volbou, protože jak je známo, tuk je nositelem chuti. Vzhledem k jeho kvalitativním vlastnostem se nabízí toto specifické české maso využít i pro výrobu uzenin,“ doplnila za dodavatele Uzeniny Příbram Andrea Waldhauserová, manažerka kvality.

Změna obalů i revize složení

Nové produkty přicházejí navíc v recyklovatelném obalu. Došlo také k revizi složení.

„U produktů jsme hodnotili a testovali složení i chuť. Vždy dbáme na to, aby obsahovaly co nejméně tzv. éček a neustále snižujeme obsah soli. Cílem je nabídnout zákazníkům výrobky s co nejkvalitnějším složením,“ vysvětlila Veselá.

Sortiment uzenin pod značkou Česká chuť tvoří téměř tři desítky položek od kvalitních šunek přes masové klobásy, trvanlivé i měkké salámy, párky či uzené produkty až po zabíjačkovou řadu, která je dostupná sezónně a v níž zákazník najde jelítkový a jitrnicový prejt nebo samotné jitrnice. (pel)