Šéf KDU-ČSL Marian Jurečka si dal zakázané točené pivo na ulici a pak se tím ještě chlubil. Porušil tím vládní protiepidemická nařízení. (Foto: Twitter M. Jurečka)

Další politik přistižen při porušení vládních nařízení. Předseda lidovců Marian Jurečka si dal na ulici čepované pivo. Zdiskreditoval se navíc sám, protože se s točeným pivem pochlubil fotografií na sociální síti. Jurečka se následující den omluvil, je prý připraven nést důsledky. 

„I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“ napsal na Twitter Jurečka v úterý večer.

Příspěvek doplnil i fotografií – selfie, jak drží načepované pivo. Jurečka se tak vlastně naprášil a zdiskreditoval úplně sám.

Šéf lidovců se za porušení vládního nařízení následující den omluvil.

„Mohl bych komentáře a dotazy odbýt tím, že to bylo pivo nealkoholické, nebo že jsem si ho nesl na byt, ale nebudu dělat blbce ze sebe a hlavně z veřejnosti a lhát,“ přiznal na Twitteru.

Vysvětlil, jak se celá situace seběhla. Večer se prý vracel na byt a u výdejního okénka  si kromě jídla s sebou objednal i pivo do kelímku, které bylo k dispozici na čepu.

„Než mi bylo jídlo připraveno a zabaleno, tak jsem si sedl na patník a pivo žahnul. Neuvědomil jsem si, že jsem tímto porušil nařízení vlády. Kdybych si toho byl vědom, pivo si nedávám, ani se s ním nefotím pro sociální sítě,“ řekl.

Informaci Jurečka postoupil příslušným orgánům k prošetření a potrestání.

Lidovecký poslanec ale není prvním, kdo byl přistižen při porušování vládních nařízení.

Kvůli noční schůzce v restauraci, která měla být tou dobou zavřená, přišel o křeslo exministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO).

A nedávno načapali novináři na pivu také šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska. Při čekání na oběd si tam prý odskočil na toaletu a s majitelem vypil jedno pivo. Poději se omluvil ve sněmovně a slíbil poslat 10 tisíc korun na boj s pandemií.

V Česku od 14. října do restaurací, barů a podobných stravovacích zařízení nesmí chodit zákazníci, je možné je obsloužit pouze přes výdejní okénko, které může fungovat do 20. hodiny. Kromě toho je zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti. (pel)

Kalouska taky načapali: Zašel si na pivo do zavřené hospody. Čeká za to Řád bílého lva

Koronavirový skandál vlády: Ministr Prymula byl přistižen bez roušky v zavřené restauraci