Expozice holdingu CZECHOSLOVAK GROUP i společnosti TATRA TRUCKS již tradičně nebudou chybět na veletrhu obranných a bezpečnostních technologií IDET, který proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 29. – 31. května 2019. 

Specializovaný veletrh IDET se v Brně koná každé dva roky a představuje významnou přehlídkou obranných a bezpečnostních technologií ve střední Evropě se silnou mezinárodní účastí vystavovatelů, specialistů na obranné technologie, oficiálních delegací i zástupců ozbrojených sil, státních institucí a médií.

CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS jako jedny z předních českých společností působících v oblasti defence budou na letošním IDETu prezentovat celou škálu produktů ze svého portfolia. Představí i novinky, které zaujmou nejen odbornou veřejnost.

Společnosti EXCALIBUR ARMY ve výstavní premiéře představí například nové mostní vozidlo AM-70 EX na podvozku Tatra Force 8×8 nebo nové obrněné vozidlo Patriot II 4×4 rovněž na podvozku Tatra.

Šternberská firma bude vystavovat i modernizovanou kolovou houfnici DANA M2 a čerstvou novinku v podobě vyprošťovacího a odsunového automobilu TREVA.

DANA M2, Foto: CSG

EXCALIBUR ARMY ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem, společností General Dynamics European Land Systems, a dalšími firmami holdingu CSG, bude na IDETu vystavovat i novou mostní pontonovou soupravu IRB na podvozku Tatra Force 8×8 společně s motorovým člunem Birdon BEB.

K vidění bude také unikátní obojživelné pontonové vozidlo M3.

Na veletrhu IDET 2019 bude k vidění celá řada vozidel Tatra s různými nástavbami a speciálními systémy, které vznikly ve spolupráci s partnerskými firmami holdingu CZECHOSLOVAK GROUP.

Sama automobilka TATRA TRUCKS na venkovní výstavní ploše představí nejnovější provedení vozidla Tatra Tactic 4×4, které bude mít na IDETu 2019 českou výstavní premiéru.

TATRA TACTIC 2019, Foto: CSG

Dále bude k vidění vojenská valníková verze osvědčené modelové řady Tatra Force s podvozkem 6×6 a speciální přívěs vycházející z tatrovácké koncepce podvozku.

TATRA TRUCKS představí také vojenskou verzi obrněného vozidla TITUS 6×6, jenž vnikl ve spolupráci kopřivnické společnosti a francouzského výrobce Nexter Systems.

Společnost TATRA DEFENCE VEHICLE uvede na IDETu 2019 ve světové premiéře speciální vozidlo KOVVŠ Pandur II CZ 8×8, které zkonstruovala a vyrábí pro potřeby Armády České republiky.

Na otevřené výstavní ploše pak TDV představí i minometné vozidlo ShM Pandur II 8×8 vybavené zbraní Soltam Cardom ráže 120 mm.

KOVVŠ Pandur II CZ 8×8, Foto: CSG

Slovenskou část holdingu CSG zastřešuje společnost MSM GROUP. Ta je spolu s podnikem ZVS zaměřená na strojírenský průmysl a zbrojní výrobu.

Na veletrhu IDET 2019 jednotlivé společnosti MSM GROUP vystaví moderní dělostřeleckou munici ráže 155 mm a také speciální mobilní letištní věž Disk 2 určenou pro řízení letového provozu.

Společnost ELDIS Pardubice na veletrhu IDET 2019 představí své stěžejní produkty, které dodává zákazníkům do mnoha zemí po celém světě.

Půjde například o primární přehledový radar RL-2000 a monopulsní sekundární přehledový radar MSSR-1.

Dalším vystaveným exponátem z produkce firmy ELDIS bude osvědčený a komerčně úspěšný přesný přibližovací radar PAR-E.

Firma EUROPEAN AIR SERVICES bude na rozsáhlé ploše expozice CZECHOSLOVAK GROUP vystavovat například vrtulníky UH-60 Black Hawk, Schweizer S-300 nebo MD-530G, které využívá pro výcvik pilotů i letecké práce a dopravu.

Black Hawk, foto: CSG

Ve spolupráci s izraelským výrobcem BIRD Aerosystems pak představí pokročilý systém ochrany proti řízeným střelám POD. Dále společnost NEW SPACE TECHNOLOGIES návštěvníkům představí bezpilotní létající platformu CANTAS A.

Součástí divize CSG AEROSPACE je i pardubická společnost RETIA, která na IDET 2019 přiveze novinku v podobě víceúčelového pulsně-dopplerovského 3D radaru ReGUARD a osvědčený mobilní radar ReTWis 5 schopný detekovat osoby za zdí nebo za jinou nekovovou překážkou.

Zatím poslední veletrh IDET v roce 2017 navštívilo téměř 30 tisíc lidí včetně oficiálních delegací a zástupců armád z desítek států světa. Zúčastnilo se jej 388 firem z 30 zemí, a i letos se čeká velký zájem vystavovatelů a návštěvníků.

(pel)