Firmy holdingu CZECHOSLOVAK GROUP se představují na veletrhu obranné techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí. (Foto: CSG)

Společnosti holdingu CZECHOSLOVAK GROUP a kopřivnická TATRA TRUCKS se účastní jednoho z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky IDEX 2019 v Abu Dhabí ve Spojených arabských emirátech. Na stáncích CP-410 a CP-420 své výrobky a služby prezentují především společnosti EXCALIBUR ARMY, MSM Group reprezentující slovenskou větev holdingu CZECHOSLOVAK GROUP, také automobilka TATRA TRUCKS a firma RETIA patřící do divize CSG Aerospace.

Společnost EXCALIBUR ARMY vystavuje raketomet BM-21 MT 4×4 na podvozku TATRA FORCE, který využívá osvědčené odpalovací zařízení GRAD 122 mm a zcela nový systém řízení palby, nové elektronické systémy a také ovládacími prvky.

MSM Group přestavuje celé portfolio malorážové i středorážové munice, dále moderní munici pro dělostřelecké systémy ráže 155 mm a pro minomety ráže 81 mm. Nechybějí ani ruční palné zbraně značky ZVS, nejnovější protitanková řízená střela Hornet, ale i lehké přenosné minomety řady ANTOS.

RETIA spadající do nedávno založené divize CSG Aerospace vystavuje ve světové premiéře novinku v podobě radaru ReGUARD. Jde o víceúčelový 3D radar pro detekci a současné sledování pozemních cílů a pomalých níz­koletících cílů s malou odraznou plochou.

Dalším exponátem je například nejnovější provedení speciálního radarového zařízení ReTWis 5, které je schopno detekovat živé objekty a osoby za nekovovými překážkami, jako jsou například zdi.

Také kopřivnická TATRA TRUCKS představila světovou novinku – novou generaci středního nákladního vozu TATRA TACTIC 4×4 s originální tatrováckou kabinou pro čtyřčlennou posádku a dalšími vylepšeními.

Celková hmotnost nového vozu činí 13 t a uveze až 5,5 t nákladu, pohání jej šestiválcový motor Cummins o výkonu 210 kW spojený s plně automatickou převodovkou Allison.

Dalším exponátem je návěsový tahač TATRA PHOENIX v provedení 6×6 určený pro vojenské využití.

(pel)