Před dvěma lety patřil výrobce tradičních českých hodinek PRIM, společnost ELTON hodinářská, k prvním firmám, které se rozhodly získat prostředky prostřednictvím peer to business platformy finGOOD. Získané finance využil ELTON k inovacím ve výrobě. Nyní se výrobce hodinek PRIM na finGOOD vrací. Tři miliony korun, které chce od drobných investorů získat na tři roky s úrokem 5,5 % p. a., využije k vybudování reprezentativní značkové prodejny PRIM Manufacture 1949 v Praze.

„Poprvé jsme do investice prostřednictvím finGOOD šli s tím, že jsme chtěli dát touto cestou šanci i drobným investorům podílet se na úspěšném rozvoji značky PRIM. Vzhledem k tomu, že jsme byli se službami spokojeni, rozhodli jsme se vrátit,“ řekla Adéla Dittmannová, tisková mluvčí ELTON hodinářská, a doplnila:

„Když jsme zvažovali, jakou formou získat prostředky na vybudování naší reprezentativní prodejny, respektive showroomu, rozhodli jsme se i díky dobré zkušenosti právě pro finGOOD.“

Cílem firmy ELTON hodinářská, kvůli kterému se obrátila na finGOOD, je vybudovat prostor, který bude nejen prodejnou, ale také místem setkávání se zákazníky a fanoušky značky PRIM. Prostor pro pravidelné představování novinek a pořádání akcí se zajímavými osobnostmi.

Vzhledem k tomu, že až 70 % zákazníků firmy využívá možnosti individualizace hodinek nebo výroby hodinek na míru, potřebuje ELTON prostor, který umožní pohodlnou komunikaci prodejních specialistů se zákazníky. V neposlední řadě bude prodejna vhodnou plochou k prezentaci nových výrobků, stejně jako ikonických modelů z bohaté historie značky PRIM.

„Nová prodejna, přesněji showroom, je reakcí na rostoucí zájem o české hodinky PRIM a aktuální rozšíření naší výroby, které se začne projevovat již počátkem roku 2019. Odpovídající prodejní a prezentační prostor pomůže naší značce rozvíjet se nejen v rámci České republiky, ale také rozšířit povědomí o českých výrobcích u zahraničních návštěvníků Prahy,“ doplnila Adéla Dittmannová.

Společnost ELTON hodinářská je pokračovatelem téměř 70 let trvající tradice výroby českých náramkových hodinek. Náramkové hodinky PRIM vyrábí ve vlastní manufaktuře ve „městě hodinek“, tedy Novém Městě nad Metují. Stěžejním produktem firmy jsou mechanické náramkové hodinky s in-house strojkem vlastní konstrukce. Přibližně 97 % součástek se vyrábí přímo v podniku, hodinky PRIM tak vznikají v podstatě „pod jednou střechou“. Firma ELTON hodinářská je součástí průmyslového holdingu Czechoslovak Group.

„Nejlepší vizitkou pro finGOOD je, že se k nám firmy, pro které jsme již investici zprostředkovali, vracejí. Po výrobci sportovního oblečení ALEA Sportswear a výrobci obytných přívěsů KPS Automobile je to také tradiční český výrobce hodinek PRIM. Oslovil nás jeho záměr vybudovat reprezentativní prostory pro své zákazníky. Bylo by skvělé, kdyby řada zákazníků nového showroomu byla zároveň našimi investory. Bližší sepjetí investorů s českými značkami je totiž jedním z efektů, které investování prostřednictvím finGOOD přináší,“ řekl Jan Štefánek, jednatel společnosti finGOOD.

Za dva roky, kdy finGOOD nabízí možnost investic do českých firem, bylo touto cestou zainvestováno již téměř dvacet projektů v hodnotě několika desítek milionů korun. Rekordní byla investice do firmy KPS Automobile, na jejíž další rozvoj vybralo 43 investorů celkem 1,3 milionů korun během jedné hodiny. Nejčastěji se na finGOOD vrací společnost ALEA Sportswear, která prostřednictvím této P2P platformy vybrala více než čtyři miliony v celkem třech kolech.