V pondělí 3. září ukončila DIGI TV svým zákazníkům distribuci televizních kanálů společnosti AMC Networks. Důvodem změny bylo zohlednění preferencí zákazníků, kvality a sledovanosti TV kanálů i absence dohody se společností AMC ohledně podmínek vysílání jejích TV kanálů. Společnost AMC se s touto skutečností nesmířila a mimo jiné zveřejňuje výzvy, které adresuje přímo zákazníkům DIGI TV. Na tuto skutečnost DIGI TV zareagovala a zasílá AMC otevřený dopis, ve kterém nabízí spolupráci za transparentních a pro společnost AMC výhodných podmínek.

„Vyzýváme Vás ke spolupráci, ze které budou mít užitek především diváci, kteří mají o sledování stanic AMC zájem. Jsme připraveni ze všech námi dříve vysílaných programů AMC vytvořit AMC balíček a nabídnout jej našim zákazníkům za cenu, kterou si určí samo AMC. Celý výnos z prodeje AMC balíčku, po odečtení DPH a našich nákladů na zajištění vysílání, připadne AMC,“ napsala mimo jiné DIGI TV v otevřeném dopise adresovaném AMC Networks.

Otevřená výzva pro AMC

Balíček AMC je DIGI TV připravena svým zákazníkům, kteří o takový produkt projeví zájem, poskytovat za obvyklých podmínek. V případě, že AMC poskytne své programy zdarma, dostanou je diváci DIGI TV, kteří o produkt projeví zájem, rovněž zdarma. Nyní DIGI TV vyčkává, jak se společnost AMC Networks k veřejné nabídce do konce září postaví.