Nejdražší iPhony v historii: nejlepší smartphone od Applu vyjde až na 43 490 korun.

Společnost Apple představila 3 nové iPhony. Nástupce modelu X se jmenuje XS, zvětšená varianta pak XS Max, kde se cena může vyšplhat až na rekordních 43 490 korun. Půjde tak o vůbec nejdražší smartphone na trhu.

Menší iPhone XS bude startovat na ceně 29 990 Kč, za což případní zájemci získají 64GB kapacitu paměti. Nejlepší 512GB verze ale už vyjde na 40 490 Kč.

Verze XS Max je logicky ještě dražší, cenovky startují na 32 990 Kč a vyšplhat se mohou až na 43 490 Kč.

iPhony XS a XS Max disponují eSIM. Doplňuje ji klasická SIM, čímž se docílí podpory Dual SIM režimu. Nicméně pro Čínu, v níž není technologie elektronické SIM podporována, připravil Apple verzi s dvěma sloty pro fyzickou SIM.

Oba iPhony dostanou kromě vyššího výkonu také podporu pro strojové učení v reálném čase. To v praxi bude využito například pro nejrůznější hry v rozšířené realitě. Vylepšení se dotklo také výdrže a odolnosti proti vodě.

Stejně jako u téměř všech modelů je nicméně voděodolnost limitována určitými hranicemi. Více se tomuto tématu věnují například tyto recenze voděodolných telefonů.

Výrazně levnější bude model XR, který představuje levnější alternativu k běžně velmi drahým hlavním modelům.

Vybaven bude 6,1palcovým displejem. Postrádá sice například technologii 3D Touch, nicméně na rozpoznání obličeje díky technologii Face ID Apple nezapomněl ani v tomto případě. (pel)