Český internetový obchod Kytary.cz expanduje navzdory brexitu do Velké Británie. Britskou mutaci spustí firma tento týden. Pokračovat pak bude expanzí na další trhy EU.

„Britskou mutaci e-shopu kytary.co.uk spouštíme tento týden a to i přes spoustu rizik, která přinese brexit. Velká Británie je stále jeden z nejsilnějších e-commerce trhů v Evropě,“ řekl vedoucí marketingu kytary.cz Filip Černý.

Firma podle něj bude klást důraz na produkty, které nejsou v Británii k dostání – to se týká třeba českých výrobků.

„Rozhodně to nebude snadný boj, ale my jsme přesvědčeni, že i zde umíme najít tržní skuliny a být úspěšní. Britský trh je obecně dost konzervativní, postavený na zavedených značkách. My přineseme i levnější nástroje zaměřené na prvonákupčí či vybavení pro začátečníky,“ dodal Černý.

Podle něj mají kytary.cz na novém trhu konkurenční výhody, jakými jsou cena, nadstandardní záruky, možnost vrácení zboží a zákaznický servis.

E-shop nyní kromě Česka působí na Slovensku, v Polsku, Rumunsku a Maďarsku. Na českém trhu mají kytary.cz více než padesátiprocentní podíl, tržby firmy loni dosáhly téměř půl miliardy korun. V ČR má e-shop tři prodejny.

 

(jaz)