Byznysové zpravodajství ze dne 7. 3. 2018 v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Coca-Cola představila svůj první alkoholický nápoj. Prodávat se bude jenom v Japonsku

Regionální pobočka Coca-Coly zahájila výrobu prvního alkoholického nápoje ve své 126 leté historii. Nápoj s nízkým obsahem alkoholu se bude prodávat pouze v Japonsku a pravděpodobně se nebude rozšiřovat do dalších zemí.

Škoda má zálusk na jihoamerický trh. Plánuje se na něj dostat díky výrobě v Indii

Škoda Auto by se mohla prostřednictvím projektu malého koncernového vozu pro Indii dostat na jihoamerický trh. Automobilka vyvíjí pro celý koncern Volkswagen platformu pro konkurenceschopné objemové modely, které by se měly vyrábět v Indii pod značkami Škoda a Volkswagen.

Litva vytvoří první sběratelskou minci kryptoměny v historii. Platit s ní nepůjde

Litevská centrální banka v letošním roce představí sběratelskou minci digitální měny. Bude se jednat o první fyzickou podobu kryptoměny na světě. Mince bude určená pouze pro opravdové nadšence. Banka ji nevypustí do oběhu, ani s ní nepůjde platit.

 

Kellnerova Air Bank vydělala 603 miliónů

Air Bank ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera loni stoupl zisk o 147 procent na 603 miliónů korun. Jedné z mladších bank na českém trhu stoupl i počet klientů a poskytnutých úvěrů.

Home Credit stoupl zisk o 20 procent na 6,5 miliardy

Úvěrová firma Home Credit ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera loni dosáhla čistého zisku 256 miliónů eur (6,5 miliardy korun). Meziročně je to nárůst o 20 procent. Výše poskytnutých úvěrů stoupla na 20,7 miliardy eur (529 miliard korun). Firma o tom informovala v tiskové zprávě.

(jaz)