Ceny benzínu a nafty v Česku během týdne opět vzrostly. Benzín už stojí v průměru 38,40 Kč. (Ilustrační foto).

Ceny pohonných hmot v Česku za uplynulý týden opět stouply. Litr benzínu Natural 95 se u čerpacích stanic v ČR nyní prodává v průměru za 38,40 koruny, když týdnem byl o šest haléřů levnější. Nafta zdražila o 10 haléřů na průměrných 38,65 Kč za litr.

Vyplynulo to z údajů CCS.

Nejlevnější benzín lze nyní pořídt v Ústeckém kraji, kde litr stojí v průměru 37,89 Kč. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, kde její litr lze natankovat průměrně za 38,17 Kč.

Nejdražší paliva prodávají „benzínky“ v Praze, když litr benzínu zde stojí průměrně 39,47 koruny. Nafta se v hlavním městě u čerpacích stanic prodává za 39,50 Kč za litr.

Ve Středočeském kraji nyní litr benzínu vyjde v průměru na 38,75 Kč, zatímco nafta se v tomto kraji prodává v průměru za 38,98 Kč za litr.

Pohonné hmoty v Česku zdražují soustavně zhruba od poloviny letošního ledna, kdy cena benzínu i nafty dosáhla shodně zhruba 36 korun.

V současné době jsou ceny nejvyšší od poloviny loňského listopadu. V meziročním srovnání je nyní benzín dražší zhruba o 90 haléřů na litr a nafta o 2,35 koruny na litr. (sfr)