ČEZ Prodej nabízí zákazníkům k bateriím i solární panely na celou elektrárnu zdarma.

ČEZ Prodej nabízí zákazníkům k bateriovým systémům solární panely na celou elektrárnu zdarma. Až 21 fotovoltaických panelů zdarma nabízí společnost ČEZ Prodej svým zákazníkům při zakoupení bateriového systému ČEZ Battery Box. Ti, kdo nabídku využijí, mohou začít vyrábět vlastní elektřinu ze slunce už letos na jaře.

ČEZ Prodej navíc zlevňuje produkt Elektřina pro soláry určený právě majitelům střešních fotovoltaik – ti tak od března ušetří téměř 450 Kč za megawatthodinu.

Až 21 fotovoltaických panelů dostanou zdarma zákazníci ČEZ Prodej, kteří se do konce letošního května rozhodnou pořídit si střešní fotovoltaiku v kombinaci s bateriovým systémem ČEZ Battery Box.

Pro většinu českých domácností je přitom pro plné pokrytí spotřeby zcela dostačující zhruba 16 panelů, takže tito zákazníci dostanou zdarma panely pro celou solární elektrárnu. Vhodný počet panelů pro konkrétní rodinný dům či chalupu určí technik při osobní návštěvě.

„Investice do vlastní fotovoltaiky může snížit spotřebu energií domácnosti až o polovinu. Máme všechny komponenty skladem a připravený tým odborníků pro instalace a revize, můžeme tedy garantovat instalaci do tří měsíců kdekoliv po České republice. Domácnosti, které akční nabídku využijí, navíc získávají 25letou záruku na výkon panelů i na panely samotné,“ uvedl Petr Ouška z ČEZ Prodej.

Zákazník si může vybrat ze dvou typů bateriových systémů: Battery Box Home nebo Battery Box Queen, vhodné řešení poradí podle spotřeby a zvyklostí domácnosti technik ČEZ Prodej. Kombinace fotovoltaiky s ukládáním energie do baterie umožňuje domácnostem lépe rozložit spotřebu energie vyrobené ze slunce v průběhu dne.

Fotovoltaické panely zdarma dostanou i zákazníci, kteří místo Battery Boxu zvolí kombinaci solární elektrárny s tepelným čerpadlem. Zákazník při podpisu smlouvy na dodání fotovoltaiky a ČEZ Battery Boxů skládá jen 10% zálohu z celkové sumy.

Nemusí tak investovat velkou částku dopředu a má ji rozloženou v několika krocích, jasně určených ve smlouvě. Další splátky následují až poté, co ČEZ Prodej stanoví termín montáže a zajistí připojení fotovoltaiky do distribuční sítě.

Samozřejmostí je i pomoc s vyřízením státní dotace. ČEZ Prodej má v současnosti na kontě přes 15 tisíc instalací, což jej řadí mezi největší hráče na trhu. Podrobné podmínky aktuální akce jsou k dispozici na webových stránkách ČEZ.

ČEZ Prodej zároveň od 8. března zlevňuje produkt určený právě majitelům domácích fotovoltaik Elektřina pro soláry. Jak roční tak tříletá fixace nově vyjde téměř o 450 Kč na megawatthodinu levněji. Produkt Elektřina pro soláry funguje na principu výkupu.

Energie vyrobená fotovoltaikou, kterou domácnost nezvládne spotřebovat, putuje do sítě. ČEZ Prodej následně ve vyúčtování adekvátně sníží částku za elektřinu, kterou ze sítě domácnost spotřebuje v době, kdy její fotovoltaika naopak pokrýt nároky nestačí.

V roce 2023 společnosti ČEZ Prodej, která se zaměřuje na segment domácností, a ČEZ ESCO, jež se soustředí na firemní instalace, postavily střešní fotovoltaické elektrárny o celkovém výkonu 52 MWp. Oproti roku 2022 šlo o nárůst výkonu o 75 procent. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

NEJ ENERGIE


VŠE O ENERGETICE ČTĚTE ZDE:

ENERGETICKÉ NOVINY