Televize Telly od února začíná vysílat boxerské zápasy světových organizací. (Ilustrační foto).

Televizní operátor Telly začne od února vysílat přenosy vybraných zápasů v profesionálním boxu všech čtyř světových organizací – WBA, WBC, IBF a WBO. Telly bude boxerské duely vysílat na kanálu Strike TV.

Každý z přenosů zabere dvě až tři hodiny. Všechny boxerské zápasy vysílané na kanálu Strike TV budou mít český nebo slovenský komentář a budou vysílány v režimu delayed live.

První duel vysílá Telly již v neděli 4. února od 20:00 hodin. Diváci Telly uvidí zápas z londýnské Wembley arény o titul mistra světa WBA v polotěžké váze.

Proti sobě nastoupí dvě vycházející hvězdy boxu – Joshua Buatsi (17-0, 13 KO) a Dan Azeez (20-0, 13 KO).

V rámci vysílání půjde o vybrané zápasy všech čtyř nejvýznamnějších světových organizací – WBA, WBC, IBF a WBO. Operátor Telly je primárním vlastníkem vysílacích práv.

„Televizní přenosy boxu jsou v Česku poněkud opomíjené, takže jsme rádi, že tuzemským divákům nově můžeme zprostředkovat přenosy špičkových světových organizací,“ informoval Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly.

V současné době působí ve světě boxu čtyři hlavní organizace – World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC), International Boxing Federation (IBF) a World Boxing Organization (WBO).

Nejstarší a nejznámější je WBA, založená v roce 1921; působí celosvětově, sídlo má v Panamě.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také prémiový sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 až 4 a na stanicích Nova Sport 3 a 4.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC a OKTAGON MMA. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno.

Telly je ryze českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)