Firma innogy pomůže z nadstropových cen energií i neaktivním zákazníkům v Česku. (Ilustrační foto).

Firma innogy pomůže z nadstropových cen energií i neaktivním zákazníkům v Česku. Neaktivní zákazníci budou mít dál “zastropované” ceny energií.  S koncem platnosti vládních cenových stropů už žádnému zákazníkovi innogy nehrozí návrat vysokých krizových cen energií, oznámila společnost.

Dodavatel energií innogy pomůže všem svým zákazníkům, kteří si zafixovali ceny elektřiny či plynu v období vrcholící energetické krize. Naprostá většina z nich už si zajistila levnější dodávky energií v létě a na podzim. innogy má nakonec řešení také pro neaktivní zákazníky, kteří nereagovali na předloženou nabídku Restart s výrazně nižší cenou.

V rámci mimořádné kampaně Restart innogy oslovila přes dvě stě tisíc zákazníků, kterým od ledna hrozil návrat cen nad vládní stropy. Od srpna do listopadu podepsala novou výhodnější smlouvu drtivá většina z nich a na původních vysokých cenách zůstalo jen několik tisíc zákazníků.

Mezi neaktivními jsou i ti, kterým končí fixované smlouvy v lednu, a automaticky získají výhodnější ceny nebo tzv. sporákáři, kde rozdíl mezi novou a starou cenou je minimální, pouze v řádu desetikorun.

„Nakonec jsme se rozhodli snížit ceny i neaktivním zákazníkům, právě na úroveň aktuálně platných cenových stropů. Energetická krize vystřelila ceny energií na extrémní úrovně a aktuální klesající nákupní ceny nám umožní snížit ceny i těmto zákazníkům.“

„Tuto pomoc vnímáme jako poslední reakci na energetickou krizi. Další pomoc státu či energetických firem v oblasti cen komodity už nebude potřeba,” uvedl David Konvalina, ředitel maloobchodu innogy. (sfr)