Stíhaný André Kruf odstoupil z funkce předsedy představenstva fotbalového Jablonce. (Ilustrační foto: redakční koláž).

Fotbalový klub FK Jablonec mění předsedu představenstva. Z nejvyšší klubové funkce odstoupil z osobních důvodů na vlastní žádost dosavadní předseda představenstva Adrianus Leonardus Franciscus Kruf. Klub to oficiálně oznámil na svých webových stránkách.

Adrianus Leonardus Franciscus Kruf zastával funkci předsedy představenstva společnosti Fotbalový Klub Jablonec, a.s. od září 2016.

„Nyní z osobních důvodů na vlastní žádost z této pozice odstupuje,“ stojí v prohlášení klubu FK Jablonec.

Nový předseda představenstva společnosti Fotbalový Klub Jablonec, a.s. bude jmenován na Valné hromadě klubu dne 3. srpna 2023. O jeho jmenování hodlá klub informovat.

Někdejší šéf fotbalového klubu FK Jablonec, André Kruf, je souzen za odcizení 9,5 mil. Kč. Bývalý předseda představenstva klubu FK Jablonec, Adrianus Leonardus Franciscus Kruf (používá také jméno André), čelí trestnímu stíhání za zcizení částky 9,5 milionu korun, kterou v roce 2016 odčerpal z předlužené loterijní společnosti TIPGAMES do své vlastní firmy Cartoon Mania.

Půjčka dosud nebyla uhrazena.

Soud v této trestní věci zasedal už třikrát. Obžalovaný Kruf se k jednání soudu ani jednou nedostavil.

Kruf se měl dopustit trestného činu převodem peněz z účtu loterijní firmy TIPGAMES v situaci, kdy tato společnost dlužila bance Commerzbank a dalším věřitelům částku celkově přesahující 170 milionů korun.

Kruf přitom jako šéf firmy TIPGAMES (později přejmenované na „Bonenkai“) věděl, že tato jím řízená společnost – vzhledem ke své špatné ekonomické situaci – nebude schopna věřitelům své dluhy uhradit.

André Kruf si přesto ze společnosti TIPGAMES odeslal v květnu 2016 inkriminovanou částku 9,5 mil. Kč do své firmy Cartoon Mania. V té době byl Kruf jednatelem Cartoon Mania, v níž držel podíl 50 procent.

Ve firmě Cartoon Mania, která nikdy nevykázala zisk, působila i manželka Andrého Krufa. Po převedení půjčky od firmy TIPGAMES do „rodinné“ firmy Cartoon Mania si Kruf část prostředků vyvedl na svůj soukromý účet.

André Kruf byl od září 2016 předsedou představenstva fotbalového klubu FK Jablonec. Před tím působil jako šéf  loterijní firmy TIPGAMES, která byla dříve hlavním sponzorem tohoto prvoligového klubu. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Souzený šéf fotbalového Jablonce, André Kruf, nepřišel k soudnímu líčení ani napotřetí » BYZNYS NOVINY: Zpravodajství a publicistika z ČR i ze světa.


DOKUMENT:

DOPIS MÍSTOPŘEDSEDKYNĚ PŘEDSTAVENSTVA ZDĚŇKY TRUHLÁŘOVÉ OBCHODNÍM PARTNERŮM: