Bayern Mnichov - Manchester City nejsledovanějším zápasem čtvrtfinále Ligy mistrů. (Ilustrační foto - redakční koláž).

Utkání Bayern Mnichov – Manchester City bylo nejsledovanějším zápasem letošního čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů. V rámci čtvrtfinále Ligy mistrů čekalo milovníky fotbalu osm špičkových zápasů. Z hlediska sledovanosti jednoznačně dominovala dvě utkání: Bayern Mnichov – Manchester City a Real Madrid – Chelsea.

Nejprestižnější fotbalová soutěž světa má za sebou čtvrtfinále. První zápasy se odehrály v úterý a ve středu 11. a 12. dubna, odvety pak byly na programu o týden později (18. a 19. dubna).

Všech osm zápasů odvysílala televize Telly v přímých přenosech a s českým komentářem v rámci kanálů Nova Sport a Premier Sport.

Statistiky televizního operátora Telly ukázaly, že nejsledovanějším zápasem čtvrtfinále byl duel Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Tento zápas měl i nejvyšší celkový čas u obrazovky, kdy v průměru zápas diváci sledovali kompletně celý – 1,7 hodiny.

Na pomyslném druhém místě skončil šlágr Realu Madrid a Chelsea, který měl jen o 4 procenta menší sledovanost než zmiňovaná odveta Bayernu a City.

Průměrná sledovanost byla prakticky totožná – 1,7 hodiny – což znamená, že většina diváků viděla zápas kompletně celý včetně předzápasového studia.

Utkání Benfica Lisabon – Inter Milán bylo v obou kolech nejméně sledovaným zápasem z nabízené čtveřice. Diváci oba duely většinou nesledovali celé, v průměru pouze jednu hodinu.

„První utkání mezi City a Bayernem dokonce mělo od 42 procent větší zájem diváků než  jinak hojně sledované play-off nejvyšší české hokejové ligy, konkrétně páteční zápas Pardubic a Třince,“ řekl Jan Schöppel, marketingový ředitel Telly.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 HD a Premier Sport 2 HD a na stanici Nova Sport 3 HD a Nova Sport 4 HD.

Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení.

Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR. (sfr)