Od začátku roku 2022 navyšuje JYSK Česká republika a Slovensko už potřetí mzdy zaměstnancům. (Ilustrační foto)

Od začátku roku 2022 navyšuje JYSK Česká republika a Slovensko už potřetí mzdy zaměstnancům. Zaměstnance zpráva o mimořádném přídavku poprvé potěšila hned začátkem roku. V červnu následovalo obvyklé každoroční přidávání a začátkem prosince potvrdilo vedení společnosti mimořádné, v pořadí už třetí navýšení mzdových prostředků v rámci tohoto kalendářního roku.

To znamená, že celkově výplaty zaměstnanců vzrostly průměrně o téměř 17 procent.

„Za dvouciferné inflace a zvyšování životních nákladů bojujeme proti znehodnocování reálných příjmů našich zaměstnanců,“ uvedl Peter Brányik, generální ředitel pro JYSK Česká republika a Slovensko.

Součástí ohodnocení zaměstnanců prodejen přitom i nadále zůstává systém měsíčně vyplácených bonusů, jejichž výše se odvíjí od nárůstu prodeje oproti prodeji za stejné období minulého roku.

Kromě navyšování mezd také společnost neustále pracuje na zlepšování zaměstnaneckých podmínek. Každoročně investuje do vzdělávání zaměstnanců prostřednictvím interních rozvojových programů, které zároveň představují možnost pro kariérní postup.

I v letošním roce pokračuje společnost JYSK v ambiciózním plánu přestavby prodejen, jejichž výsledkem je moderní nákupní prostředí pro zákazníky a zároveň atraktivní pracovní prostředí pro zaměstnance. (pel)