Společnost STV GROUP převzala obchodní zastoupení společnosti BENELLI ARMI SpA. (Foto: STV Group)

Společnost STV GROUP a.s. v roce 2022 převzala obchodní zastoupení kompletního portfolia produktů společnosti BENELLI ARMI SpA. To se týká nejenom prodeje brokovnic značky Benelli pro zákazníky z řad ozbrojených sil České republiky, Policie České republiky a dalších silových složek, ale i dodávek náhradních dílů či poskytování servisu pro brokovnice Benelli pro tyto složky.

Společnost BENELLI ARMI je největším výrobcem bojových brokovnic na světě s globálním tržním podílem více než 20 procent.

Její zbraně jsou zavedené a používané u ozbrojených sil a silových složek států NATO i ve třetích zemích.

Zbraně jsou modulární, lze si vybrat brokovnice různých mechanismů, délky hlavní či kapacity zásobníku, spolu s pestrým portfoliem doplňků pro řešení ruzných taktických situací včetně tzv. „breachingu“.

(Foto: STV GROUP)

Poloautomatická bojová brokovnice Benelli M4 byla v roce 2000 vybrána v náročném tendru amerických ozbrojených sil jako standardní platforma pro bojové brokovnice a pouze pro americké ozbrojené síly již bylo dodáno přes 40 tisíc těchto zbraní, a to včetně uživatelů z řad americké námořní pěchoty nebo speciální jednotky Rangers.

Tato platforma je standardní bojovou brokovnicí i dalších složek. Mezi uživatele se proto řadí francouzská GIGN, italské speciální síly, německá GSG9, švýcarské speciální síly nebo britské speciální síly (SAS, SBS, Royal Marines).

V roce 2019 Benelli uspělo v tendrech NATO Support and Procurement Agency na kompletní přezbrojení francouzské a portugalské armády a v roce 2022 dochází k přezbrojení australské armády právě na Benelli M4. Portfolio společnosti doplňují mimo jiné modely M3 s možností volby mezi poloautomatickým režimem a „pumpou“ nebo model Supernova („pumpa“). (pel)