Benzín v Česku za týden zlevnil o 62 haléřů. Nafta je levnější o 1,50 Kč. (Ilustrační foto).

Benzín v Česku zlevnil o 62 haléřů za týden. Nafta je levnější o 1,50 Kč. Litr benzinu Natural 95 se u čerpacích stanic v ČR prodává v průměru za 41,38 koruny. Před týdnem to bylo o 62 haléřů více. Nafta zlevnila o 1,50 koruny za litr, který nyní stojí průměrně 44,49 koruny.

Vyplynulo to z údajů společnosti CCS.

Průměrné ceny pohonných hmot v Česku jsou nyní nejnižší za posledních více než pět týdnů.

Přesto pohonné hmoty zůstávají podstatně dražší, než před rokem. V polovině listopadu 2021 byl benzin o 4,20 koruny levnější. Nafta stála o téměř 8,50 koruny méně než v současnosti.

Nejdražší pohonné hmoty se nyní tankují v Praze. Litr benzinu zde stojí průměrně 42,12 Kč. Nafta v Praze stojí v průměru 45,31 Kč za litr.

Nejlevnější pohonné hmoty jsou nyní v Jihočeském kraji, kde litr benzinu stojí v průměru 40,76 Kč. Naftu si tam řidiči koupí v průměru za 43,48 Kč.

Ceny benzínu i nafty v ČR jsou v současné době mírně pod průměrem zemí EU. Z informací Evropské komise vyplynulo, že  cena benzínu je v Česku srovnatelná s cenami na Slovensku a v Rakousku.

Benzín je však v ČR dražší než v zemích, jako je Itálie, Francie nebo Chorvatsko.

Celkem ve třinácti zemích EU je dnes benzín levnější než v ČR. Nafta je levnější ve dvanácti zemích EU a dražší ve čtrnácti zemích. (sfr)