Česká zbrojovka uvedla na trh nový speciál pro IPSC střelbu CZ TS 2 ORANGE. (Foto: Česká zbrojovka)

Česká zbrojovka a.s. uvedla na trh novou sportovní pistoli CZ TS 2 ORANGE, určenou především pro sportovní užití v čele se střelbou podle pravidel IPSC. Současně se jedná o první sportovní zbraň autentizovanou na blockchainu. Proto si pro launching a premiéru tohoto modelu vybrala letošní mistrovství světa IPSC Handgun World Shoot, které se koná od 16. listopadu do 3. prosince 2022 v thajském městě Pattaya. Česká zbrojovka a.s. je hlavním sponzorem závodu.

„Nesmírně nás těší, že můžeme tento zbrusu nový sportovní speciál určený pro IPSC střelbu, pistoli CZ TS 2 ORANGE, poprvé představit právě na mistrovství světa IPSC Handgun World Shoot 2022. Nejenže byl tento mistrovský model vyvinut v úzké spolupráci s elitními střelci CZ Shooting Teamu, ale navíc jde o první sportovní palnou zbraň autentizovanou na blockchainu. Navazujeme tím na nedávné představení blockchainově autentizované limitované edice pistolí CZ 75 Řád Bílého lva,“ uvedl Jan Drahota, prezident společnosti Colt CZ Group.

CZ TS 2 ORANGE je po všech stránkách dokonalý sportovní nástroj a jasná volba zejména pro všechny, kdo chtějí uspět v nejprestižnějších závodech divize Standard podle pravidel IPSC. Své uplatnění však najde i v dalších střeleckých disciplínách nebo v hobby segmentu.

Klíčovým novým prvkem modelu CZ TS 2 ORANGE je v souladu s aktuálními trendy praktické sportovní střelby těžká leštěná hlaveň (bull), která přináší hned několik výhod: vyšší přesnost, přívětivější chování zbraně i při velmi rychlém opakování výstřelů a podstatné zvýšení životnosti hlavně.

Ke snadnému a spolehlivému natahování redesignovaného závěru přispívají napínací drážky i na jeho přední horní části. Nový systém uchycení mušky stavěcím šroubem usnadňuje její výměnu.

(Foto: Česká zbrojovka)

Hlaveň se závěrem a závěr s rámem se ručně lícují pro dosažení co nejmenších tolerancí při zachování dokonalé spolehlivosti se všemi typy nábojů. Modifikované vodítko vratné pružiny je šetrnější vůči bufferu a zjednodušilo základní demontáž.

CZ TS 2 ORANGE je standardně vybavena úzkým thumbrestem, vysoko umístěnými hmatníky oboustranné manuální pojistky, které lze použít jako opěrku pro palec vedoucí ruky, a stavitelným hledím.

Zádržka zásobníku je oproti předchozím modelům této série snížena o 2 mm, díky čemuž nabízí lepší komfort úchopu při zachování velmi rychlého přebití.

Ploché střenky, polohovatelný hmatník přestavitelné zádržky zásobníku, navaděč na ústí zásobníkové šachty a patky zásobníků jsou z oranžově eloxovaného duralu. Jde o barvu, která je v sortimentu CZ vyhrazena sportovně laděným speciálům.

Zákazníci, kteří si model CZ TS 2 ORANGE zakoupí, automaticky získávají prostřednictvím NFT tokenů vyvinutých na platformě Web3-as-a-service společnosti BlockTrust možnost prodloužené záruky, doklad autenticity, přístup do platformy členských benefitů, exkluzivní obsah a další výhody, které jsou zahrnuty v balíčku Performance. Stačí si svou CZ TS 2 ORANGE zaregistrovat na blockchainu.

(Foto: Česká zbrojovka)

Exkluzivnější sadu bonusů, omezenou pouze pro 100 členů, představuje balíček Elite. S ním zákazník za nevelký příplatek získává všechny výhody balíčku Performance, a navíc osobní výrobní číslo, personalizovaný popis na zbrani, individuální živé online školení Erica Grauffela (sedminásobného mistra světa v IPSC střelbě), možnost vyhrát dvoudenní IPSC kurz v nové multifunkční indoorové střelnici EG-CZ Academy ve Francii a další hodnotné benefity.

Tento exkluzivní balíček zákazníkovi přináší jedinečnou příležitost ke zdokonalení střeleckých výkonů a představuje začátek členského programu nové generace. (pel)