Ikea jde po vývojáři hororové PC hry. Podniku vadí podobnost fiktivního obchodu s jejich prodejnami. (Zdroj: Ziggy)

Ikea jde po nezávislém vývojáři chystané hororové PC hry „Store is Closed“ Ziggym. Podniku vadí podobnost fiktivního obchodu s jejich prodejnami a požaduje změny. Právní zástupci Ikea v New Yorku napsali britskému vývojáři dopis a dali mu pouhých 10 dní na to, aby „odstranil všechny indicie spojené se slavnými obchody Ikea“ ze své hry.

Ziggy o tom informoval na Twitteru.

„Kontaktovali mě právníci IKEA ohledně The Store is Closed. Chtěl jsem poslední týden strávit na mém Kickstarteru, kde jsem připravoval aktualizaci pro alpha testery. Nyní ale musím přepracovat celou hru, aby mě nikdo nežaloval,“ tvrdí vývojář.

Zpochybnil také, že by nábytek ve hře vypadal jako nábytek IKEA. Pro hru použil balíček assetů s nábytkem. Přesto se podle svých slov nechystá bránit kvůli možným právním nákladům. Místo toho předělá vzhled hry, aby ho IKEA nemohla žalovat.

The Store is Closed je hra o přežití zasazená do nekonečného obchodu s nábytkem, kde zaměstnanci útočí, když v noci zhasnou světla. Aby hráči přežili a našli únik, musí vyrábět zbraně a budovat opevnění. Obchod se jmenuje Styr a zvenku vypadá jako velká modrá budova se žlutým nápisem.

Právníci v dopise uvádějí věci, které jim vadí. Stěžují si na modrožlutý nápis se skandinávským názvem na modré budově, která připomíná krabici. Dále žlutá trička se svislými pruhy, které nosí zaměstnanci IKEA. Šedou podlahu, nábytek podobný nábytku značky IKEA a značení výrobků. To vše má nasvědčovat tomu, že se hra odehrává v prodejně IKEA. (pel)