mBank zvyšuje úrokovou sazbu na spořicím účtu mSpoření ze současných 5 na 5, 5 % p.a. (Ilustrační foto)

mBank zvyšuje úrokovou sazbu na spořicím účtu mSpoření ze současných 5 % na 5, 5 % p.a. mSpoření je chytrá funkce běžného účtu banky mKonto, která klientům umožňuje šetřit jednoduše, bez námahy – s každou jejich platbou se automaticky odkládá stranou drobná částka z běžného účtu na mSpoření. Klienti si navíc mohou vybrat, zda-li své úspory chtějí spořit pevnou, procentuální či zaokrouhlenou částkou z provedených plateb.

Jak mSpoření funguje ukazuje mBank na klientu Danovi. Ten spoří na 2 cíle s názvem „Rozmary“ a „Železná rezerva“.

Na „Rozmary“ se rozhodl spořit procentuální částkou a automaticky se mu na mSpoření odkládá 5 % z každé uskutečněné platby. Spořit na „Železnou rezervu“ se však rozhodl pevnou částkou, a to konkrétně 20 Kč.

Klient Dan za nákup v obchodě zaplatil 600 Kč. Díky tomu tak na cíl „Rozmary“ naspořil 30 Kč, což je 5 % z celkové ceny nákupu. Na cíl „Železné rezerva“ se mu automaticky na mSpoření odložilo 20 Kč, tedy jím fixně stanovená částka.

Úroková sazba 5,5 % je bez jakýchkoliv podmínek pro nové i stávající klienty, a to až do výše 800 000 Kč.

Klienti si totiž můžou založit až 8 cílů a mBank jim touto sazbou zúročí zůstatky na každém z nich do výše 100 000 Kč.

Založení a vedení mSpoření i všechny příchozí a odchozí platby jsou zdarma, naspořenou částku lze tedy v případě potřeby kdykoliv převést zpět na běžný účet. Cíle si klienti můžou kdykoliv založit i zrušit a pojmenovat podle svého. (pel)