Projekt Nad Krocínkou otvírá novou rezidenční lokalitu FINEPu v Praze. (Vizualizace: FINEP)

Jen pár desítek metrů od stanice metra Prosek na Praze 9 vyroste etapovitě nový rezidenční projekt českého FINEPu. Jde od roku 1995 o 16. pražskou lokalitu, kterou FINEP promění v moderní městské bydlení. Součástí bytového projektu Nad Krocínkou bude i nově vzniklý městský park s plochou přes 29 tisíc m2. V nabídce je 80 bytů v osobním vlastnictví ve dvou bytových domech.

„Jsme rádi, že můžeme podpořit stabilizaci bytového trhu v Praze nabídkou dalších 80 bytů ve velmi zajímavé lokalitě v přímém sousedství metra Prosek na Praze 9. Věříme, že i přes složitou dobu si byty najdou své obyvatele – mimo jiné díky vysoké kvalitě jejich provedení, přitom s cenou, která se u FINEPu dlouhodobě drží pod pražským průměrem,“ řekl k rozhodnutí o zahájení první etapy výstavby
v novém rezidenčním projektu generální ředitel českého FINEPu Tomáš Pardubický.

Projekty FINEPu rámuje veřejná vybavenost a rozvoj celé lokality

Součástí projektu bude i velký městský park na ploše přes 29 tisíc m2 si moderním městským mobiliářem a dětským hřištěm. V plánu je, že ve spolupráci s MČ Prahy 9 zde vznikne i prostor určený pro bezpečný výběh psů.

Nově zde bude vysazeno více než pět desítek nových vzrostlých stromů (základ parku je již nyní budován ve spolupráci s MČ Praha 9) a městskou zeleň zde rozšíří přes 4 tisíce keřů, popínavých rostlin, okrasných trav, trvalek a cibulovin.

Z dnes vyšlapaných blátivých cestiček budou moderní zpevněné pěší cesty. Ty budou doplněné o městskou infrastrukturu v podobě laviček, košů a dětských hřišť.

„Stejně jako u jiných lokalit, ve kterých působíme, také v případě projektu Nad Krocínkou zde budeme zůstávat a podílet se na budoucím zdravém rozvoji dnes budovaného,“ uzavřel Pardubický.

Bytové domy, každý o 5 nadzemních podlažích, nabízí celkem 80 bytových jednotek v osobním vlastnictví. Domy budou umístěny v nově realizované zeleni u ulice Čakovická a téměř třetinu nabízených bytů tvoří rodinné bytové jednotky kategorie 3+kk a především 4+kk (do 113,3 m2 ). Více jak polovina bytů je tvořena kategorií bytů 2+kk s plochou až do 55,9 m2.


Základní informace k etapě Nad Krocínkou:

  • celkem 80 nových bytů v osobním vlastnictví ve dvou bytových domech
  • byty od velikosti 1+kk až po 4+kk (od 26 m2 po 113 m2)
  • za architektonickým návrhem stojí DAM Architekti
  • co byt, to balkón nebo terasa u bytů v přízemí 
  • skvělá dostupnost MHD, metro stanice Prosek „za rohem“
  • součástí výstavby bude realizace i nového městského parku
  • nadstandardní záruka 3 roky

FINEP se specializuje na výstavbu rezidenčních bytových projektů a velkých administrativních center. Při realizaci projektů klade důraz na
nadstandardní servis a spokojenost klientů. Klíčová je lokalita, originální architektura, kvalitní provedení stavby a plnohodnotná občanská
vybavenost.

Společnost FINEP postavila přes 15 tisíc nových bytů v několika desítkách úspěšných projektů. Mezi administrativní komplexy společnosti FINEP patří například projekt CITY WEST v pražských Stodůlkách, poskytující zázemí pro Komerční banku, Siemens, Vodafone, Hyundai, Nixdorf, CGI a mnoho dalších.

FINEP je česká společnost, jež si za dobu své existence, od roku 1995, vybudovala na českém trhu velmi silnou pozici. V roce 2006 rozšířil
FINEP svou působnost za hranice České republiky, na Slovensko, od roku 2013 realizuje projekt také v Mongolsku.

Produktové portfolio je doplněno nabídkou finančních služeb a vybavení domácností. FINEP stál u renesance nové družstevní výstavby v ČR a je aktivní na trhu i v segmentu nájemního bydlení.

FINEP patří do skupiny FINEP HOLDING, která je, se základním jměním 4 miliardy korun, největší českou developerskou skupinou v České
republice. (pel)