Meopta obdržela od KLA ocenění za Technologický úspěch. (Foto: Meopta)

Meopta obdržela cenu za Technologický úspěch od KLA, světového lídra v polovodičových inspekčních systémech „Za vynikající technické schopnosti a skvěle nastavené technologické postupy v rámci podpory výrobních programů pro KLA“.

Cenu předali: Bret Whiteside – Ředitel optického inženýrství, Serguei Likhanski – Senior inženýr optického materiálu, a Leanne Chen – Senior manažerka nákupu.

Speciální poděkování bylo vyjádřeno kolegům z divize Optiky za jejich odhodlání a přínos ve výrobě produktů pro KLA.

Meopta má s KLA dlouhodobý vztah jakožto dodavatel OEM subsystémů již od roku 2006, přičemž postupem času se KLA stal jedním z našich největších strategických zákazníků.

Nedávno oznámené plánované investice do rozšíření výrobních a výzkumných kapacit v návaznosti na rapidně zvýšenou poptávku po polovodičích KLA jen utvrdily v tom, že Meopta si toto ocenění zaslouží.

KLA je významnou mezinárodní společností se sídlem v Kalifornii v USA, která je jedním ze světových lídrů v produkci systémů pro řízení kontroly a výtěžnosti linek na výrobu polovodičů (čipů) a dalších nanoelektronických součástek.

Jejich produkty a služby jsou součástí všech fází výroby destiček, mřížek, integrovaných obvodů (IC) a obalů, od výzkumu a vývoje až po finální sériovou produkci čipu.

Společnost má více než 10 tisíc pracovníků, její tržby ročně přesahují 5,8 miliardy EUR a je veřejně obchodována na americké burze (NASDAQ).

Meopta-optika a Meopta USA s výrobními závody v České republice a USA jsou globálními dodavateli optických, opto-mechanických a opto-elektronických subsystémů, jakož i kompletních systémů na klíč pro polovodiče, biomedicínu, letectví, film a projekci a obranné a vojenské trhy. (pel)