Firma DFK Cab dokončila vývoj kabiny pro čtyřkolku Segway Villain a zahajuje výrobu. (Foto: Čtyřkolka Segway Villain s kabinou DFK Cab).

Firma DFK Cab dokončila vývoj kabiny pro čtyřkolky Segway Villain a zahajuje sériovou výrobu. Tuzemská DFK Cab je jediným výrobcem kabin pro Segway Villain na světě. První zákazníci se kabin na svá off-roadová vozidla Segway Villain dočkají zhruba v říjnu letošního roku. Firma DFK Cab již také téměř půl roku dodává kabiny na UTV vozidla Segway Fugleman.


Kabina firmy DFK Cab na čtyřkolce Segway Villain.

Kabina firmy DFK Cab na čtyřkolce Segway Villain.


Kabina firmy DFK Cab pro segwayovskou sérii Villain respektuje design této čtyřkolky a současně ještě dále zvýrazňuje její dynamický a sportovní charakter. Tím, jak podtrhuje dynamický design vozidla, se kabina DFK Cab stává důmyslným řešením pro tuto sportovní čtyřkolku.

Nápaditá konstrukce kabiny DFK pro SSV Villain není „jen“ praktickým vylepšením off-roadového vozidla chránícím řidiče před deštěm, blátem a špatnými povětrnostními podmínkami, ale stává se vskutku organickou součástí čtyřkolky Villain.

Vzhledem k tomu, že Segway Villain je určen pro jízdu v terénu, dá se jednoznačně říci, že kabina je pro toto vozidlo absolutní nezbytností.

Kabina firmy DFK Cab pro vozidlo Villain je vytvořena z kompletně průhledného materiálu a nijak tedy neomezuje výhled řidiče.

Kabinu je možné jednoduše větrat. Dveře mají okénka a přední díl je vyklápěcí.


Kabina firmy DFK Cab pro SSV Segway Villain.


SSV Villain

Ostrá sportovní side-by-side Villain je vyvinutá pro nadšence offroadového sportu. S největším výkonem a nejvyšším točivým momentem ve své třídě a vynikajícím podvozkem se zaměřuje na rychlost, dobrodružství, závodění, adrenalin a jedinečné zážitky, po kterých jezdci touží.


Segway Villain


Čtyřkolka Segway Villain s kabinou od firmy DFK Cab.

Čtyřkolka Segway Villain s kabinou od firmy DFK Cab.


Kabina pro Fugleman

Firma DFK Cab již také téměř půl roku dodává kabiny na UTV vozidla Segway Fugleman. Série Fugleman je určena primárně pro pracovní nasazení – pro majitele farem, horských hotelů, komunální služby, zemědělství, lesnictví, lov, stavebnictví a další činnosti. Současně však modely Fugleman dokáží své tříčlenné posádce nabídnout i velmi dynamickou jízdu.

Česká firma DFK Cab jako vůbec první vyvinula a začala vyrábět kabiny na čtyřkolky Segway. Pro off-roadový model Fugleman vyrábí kabinu ve dvou verzích. Ta prémiová je vyrobena z pokykarbonátu. Polykarbonátová kabina zásadně zvyšuje funkčnost terénního vozidla.

Kabiny od DFK Cab pro UTV Fugleman firmy Segway jsou zatím určeny primárně pro celoevropský trh, s výjimkou Ruska a Běloruska.


Segway Fugleman


Všechny kabiny tuzemského výrobce DFK Cab jsou modulární. Dají se kupovat i po jednotlivých částech. Znamená to, že pokud zákazník pro svoji čtyřkolku nepožaduje kompletní kabinu, může si pořídit například jen přední sklo, apod. Zákazník si také může koupit jenom zadní díl kabiny nebo zadní a přední díl bez dveří.

Kabina DFK Cab zvyšuje hodnotu čtyřkolky

Kabina významně zvyšuje užitnou hodnotu vozidla pro zákazníka. Teprve s kabinou zákazník získává pracovní či sportovní stroj prakticky využitelný za všech povětrnostních podmínek. Nedílnou součástí kabin od DFK Cab jsou stěrače či ostřikovače, ale například také odhlučnění kabiny.

Přední sklo přitom může být pevné či otevírací. Samozřejmostí je vyhřívané přední sklo. Topením může být vybavena celá kabina. Ta pak spolehlivě zajišťuje vytápění, které funguje stejně jako v klasickém automobilu.

DFK Cab se specializuje na výrobu kabin pro pracovní, terénní, volnočasové a sportovní stroje. Vyrábí kabiny na všechny typy čtyřkolek všech hlavních světových značek.

Vedle kabin pro terénní sportovní čtyřkolky nabízí DFK Cab také kabinové nástavby pro průmyslová vozidla, respektive pro průmyslové využití. Firma také vyrábí kabiny na zemědělskou techniku či kabiny na vysokozdvižné vozíky.


Segway Villain


Firma Segway přišla již vloni na trh se svými výkonnými čtyřkolkami UTV a SSV nejnovější generace, když představila modelové řady UTV Fugleman, SSV Villain a ATV Snarler.

Segway za posledních 20 let vytvořil inovativní špičkové produkty. Segway a jeho zakladatel Dean Kamen, americký podnikatel, vynálezce a držitel řady čestných akademických titulů, jsou držiteli více než tisícovky zásadních patentů v oblasti konstrukce vozidel, zdravotnictví, samovyvažovacích technologií, elektronicky řízených pohonů, autonomního řízení a IOT / IOV technologií.

Segway dodává své technologie předním světovým firmám jako Ford, BMW, GM, Ferrari, SEAT, Intel, Google, Amazon a další. V roce 2018 byla založena samostatná divize Segway Technology Co., Ltd. pro výzkum, vývoj, výrobu a prodej vozidel kategorie offroad – čtyřkolek, SSV a UTV. Mimořádný technologický potenciál, včetně vývojového offroadového centra v USA, tvoří velmi solidní základ nové řady špičkových inovativních strojů do terénu. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

DFK Cab už čtvrt roku dodává kabiny pro Segway Fugleman. Chystá už kabiny i pro Villain

DFK Cab rozšiřuje dodávky kabin pro čtyřkolky Segway. Nově nabízí také lehký cargo box

Firma Segway vstoupila na český trh off-roadových vozidel s novými modely čtyřkolek