Central Group plošně zvyšuje mzdy o 10 %, aby svým lidem pomohl zvládat inflaci. (Foto Central Group)

Největší český rezidenční stavitel Central Group se vzhledem k současnému bezprecedentnímu růstu cen rozhodl navýšit všem svým zaměstnancům mzdy o 10 %. Společnost přistoupila k valorizaci i přesto, že se rezidenční trh nyní potýká s obrovskou nejistotou a poklesem prodejů. Společnost Central Group působí na trhu už 28 let a za tu dobu díky ní bydlí více než 40 tisíc lidí.

Inflace v Česku v červnu vystoupala na rekordních 17,2 %, zatímco ještě před rokem byla necelá 3 %. Rostly nejen ceny bydlení, ale i pohonných hmot nebo potravin.

U bydlení nejvíce rostly ceny energií. Plyn meziročně zdražil téměř o 60 %, elektřina o třetinu a teplo a teplá voda o pětinu.

Stavebnictví pak kromě růstu cen energií nejvíce poznamenaly prudce rostoucí ceny stavebních materiálů a pozemků a drahé a nedostupné úvěry.

„Aktuální obrovský růst cen ve všech oblastech dopadá nejen na nás jako firmu, ale i na tým našich lidí. Tuto bezprecedentní situaci potřebujeme společně zvládnout. Chceme vyslat jasný signál našim lidem a potenciálním uchazečům o práci, že vnímáme složitost situace, a tak v této krizové době zaměstnance podpoříme plošným zvýšením platu o 10 %,“ řekl zakladatel a šéf Central Group Dušan Kunovský.

Central Group má pro své lidi zajištěnou práci na dalších 15 až 20 let

Společnost Central Group za téměř tři desetiletí své existence vyrostla z malé firmy o několika zaměstnancích do pozice největšího rezidenčního stavitele v ČR.

Za tu dobu dokončila téměř dvě stovky rezidenčních projektů a prodala téměř 18.000 nových bytů, domů a parcel.

„Dnes v Praze vlastníme kolem 1,5 milionu metrů čtverečních brownfieldů a pozemků určených k výstavbě více než 30 tisíc nových bytů. Připravujeme celé nové městské čtvrti a na velkých projektech spolupracujeme s renomovanými architekty včetně Evy Jiřičné, Josefa Pleskota nebo Jakuba Ciglera. Přestože nás současná nejistota na trhu zasáhla, pokračujeme dál ve všech projektech podle plánu a máme dostatek práce na dalších 15 až 20 let,“ dodal Kunovský.


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“


Central Group má aktuálně v nabídce přes 600 bytů v 7 lokalitách. Ve výstavbě má přes 1 700 nových bytů. Společnost letos zahájila výstavbu nových bytů ve svém dosud největším projektu – Parkové čtvrti na brownfieldu u bývalého Nákladového nádraží Žižkov v Praze 3.

V Praze 9 začala také stavět byty nové rezidenční čtvrti Tesla Hloubětín za 9 miliard korun, které jsou nejprodávanější v hlavním městě. Pokračuje i v akvizicích dalších pozemků a nečerpá přitom žádný bankovní úvěr, což je v této krizové době klíčové.

Central Group nabízí 4denní pracovní týden

Central Group nabízí svému pracovnímu týmu dlouhodobě nejen velmi konkurenceschopné platy a férovou politiku v oblasti odměňování, ale jako jednička na trhu zavádí i řadu zaměstnaneckých benefitů, které jsou zvykem spíše v zahraničí.

Jedním z nich je například velmi pružná pracovní doba s možností pracovat jen čtyři dny v týdnu od pondělí do čtvrtka. Zaměstnanci si tak mohou prodloužit víkendy na tři dny a mají více času například na cestování či trávení času s rodinou.

Central Group byl také letos v anketě studentů a absolventů vysokých škol vyhlášen druhým nejlepším TOP zaměstnavatelem v rámci realit a developmentu. Společnost tým zaměstnanců stále rozšiřuje a hledá do něj nové šikovné kolegy.

„Přestože jsme už vyrostli do pozice velké firmy, snažíme se o zachování velmi neformálního a přátelského prostředí. Podporujeme mnoho teambuildingových aktivit včetně výjezdů na vodu a hory a pořádáme řadu vzdělávacích a společenských akcí,“ doplnil Kunovský. (pel)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Central Group – Aktuální nabídka: Honosné názvy developerských projektů neodrážejí realitu