Expobank na účtu NEO nabídne úrokovou sazbu 4,61 % na celý zůstatek a bez podmínek. (Ilustrační foto)

Expobank na účtu NEO nově nabídne úrokovou sazbu 4,61 % ročně na celý zůstatek a bez podmínek. Růst sazeb ČNB oznámený na konci června znamená podle banky příznivou zprávu pro ty, kteří spoří nebo začnou spořit u Expobank CZ.

S účinností od úterý 12. července tohoto roku se zvýší úroková sazba na účtu NEO na 4,61 procent ročně, a to stejně jako dosud na úplně celý zůstatek a bez podmínek pro všechny stávající i zcela nové klienty, uvedla Expobank.

Pro získání sazby 4,61 procent ročně stačí jediné – mít, nebo si na stránkách www.expobank.cz během pár minut zdarma založit běžný účet NEO. Peníze na něm má klient k dispozici kdykoliv.

Účet NEO spolu s bezplatným online refinancováním spotřebitelských úvěrů REFIXO účinně pomáhá českým domácnostem lépe zvládat dopady rekordního zdražování, zdůraznila Expobank.

„Náš běžný účet NEO funguje díky atraktivní úrokové sazbě na celý zůstatek bez omezení výše vkladu i jako spořicí účet. Je tak chytrou volbou pro každého, kdo chce nechat své volné peníze vydělávat osvědčeným způsobem a zároveň je mít vždy po ruce,“ uvedla Irena Jandíková, ředitelka retailového bankovnictví Expobank CZ.

Alespoň jeden spořicí účet má vedle běžného účtu 61 procent Čechů starších 26 let. Téměř polovina z nich (49 %) si na něj uložila desítky tisíc korun, mezi sto až pěti sty tisíci korun to bylo 43 procent dotázaných.

Tři ze čtyř respondentů upřednostní spořicí účet s atraktivní úrokovou sazbou bez podmínek před tím sice s ještě lepší sazbou, zato s podmínkami. Vyplynulo to z průzkumu zpracovaného pro Expobank CZ koncem loňského roku.

„Přinést více peněz do rodinného rozpočtu může i refinancování spotřebitelských úvěrů REFIXO, které lze kompletně a jednoduše vyřídit po internetu a zdarma.“

„Refinancování bankovních i nebankovních půjček, kreditních karet, kontokorentů nebo úvěrů ze splátkového prodeje dokáže řádně splácejícím klientům ušetřit i desítky tisíc korun, které by jinak zaplatili na drahých splátkách a poplatcích za své úvěry vedené u jiných finančních institucí,“ oznámila Expobank. (sfr)