Nově vzniklou pozici Sustainability Officera zastává v Raiffeisenbank Michal Putna.

Nově vzniklou pozici Sustainability Officera zastává v Raiffeisenbank Michal Putna (38). Na starosti bude mít především koordinaci tématiky udržitelnosti (ESG) napříč bankou včetně podpory rozvoje udržitelných bankovních produktů. Posilování principů odpovědného bankovnictví chápe Raiffeisenbank jako svoji strategickou úlohu, nová pozice je proto přímo podřízena CEO banky.

Úkolem nového Sustainability Officera je také propagace tématu udržitelnosti s cílem podpořit značku Raiffeisenbank a ještě více zatraktivnit banku pro zaměstnance, klienty i investory.

V popisu práce má zároveň koordinaci aktivit v oblasti ESG reportingu, komunikaci s dohledovými orgány a rozvoj partnerských vztahů s veřejným a neziskovým sektorem včetně edukačních aktivit.

“Téma udržitelnosti a udržitelných financí bude v následujících letech zásadním způsobem formovat podobu bankovního sektoru. Naším cílem v oblasti ESG je proto pomáhat klientům úspěšně transformovat jejich obchodní aktivity k dlouhodobé udržitelnosti. Raiffeisenbank má všechny předpoklady, aby k odpovědnému podnikání v ČR nejen přispívala, ala sama jej také aktivně tvořila,” řekl Michal Putna, Sustainability Officer v Raiffeisenbank.

Michal Putna se před nástupem do Raiffeisenbank věnoval tématu ESG ve Sberbank a ještě předtím působil v České spořitelně nebo v Patrii.

Má doktorát z Masarykovy univerzity a absolvoval několik zahraničních stáží v Itálii, Americe nebo Finsku. Zajímají ho finanční trhy a politika, rád cestuje a sportuje. (pel)