Developer FINEP zahájil 15. etapu výstavby v Britské čtvrti.

Patnáctá etapa, šest pater domu v architektonicky čistém obdélníkovém tvaru se 140 byty. To jsou základní informace k novince FINEPu na Praze 13. A k tomu příprava projektu nové mateřské školky, výstavba multifunkčního sportovního hřiště a též i start prací na realizaci nového městského parku s obnovou původního Řipského biokoridoru.

Dům obdélníkového tvaru se dvěma samostatnými vchody o šesti nadzemních patrech s celkem 140 byty v osobním vlastnictví od 1+kk (od 24 m2 ) po 4+kk (96 m2). Za touto charakteristikou se skrývá nový bytový dům Britská čtvrť XV.

Individuálním znakem tohoto domu jsou železobetonové parapety balkónů i čelních desek, což výrazně přispívá k celistvosti objektu jako takového v nové uliční síti v Britské čtvrti.

Největším poznávacím prvkem objektu je výrazné horizontální členění tzv. „stuhy“, které obchází celý dům, včetně balkonů. Směrem na jih domu jsou v nabídce byty s terasami.

Na jižní straně navazuje na bytový objekt městská zeleň, mobiliář a vše plynule přechází v nové multifunkční sportovní hřiště. To je vedle např. již dříve realizované venkovní fitness zóny další prvkem do skládačky moderní sportovní infrastruktury celé čtvrti.

Samotné sportovní hřiště má být dokončeno v průběhu letních měsíců a je v plánu se začátkem nového školního roku hřiště veřejnosti otevřít. Samozřejmostí je u bytových projektů společnosti FINEP i stále, v porovnání s trhem, nadstandardní záruka 3 roky, stejně tak i např. bezbariérový přístup do domu.

Další aktuální novinky v Britské čtvrti v rámci realizace moderní městské infrastruktury přímo v lokalitě

Zároveň v Britské čtvrti začala i modelace terénu pro nový městský park, jehož součástí je i obnova původního Řipského biokoridoru u ulice Bessemerova.

Mobiliář parku (včetně např. plazníku, tedy velkého roubeného truhlíku pro drobné živočichy, broukoviště, hmyzího hotelu nebo budek pro ptactvo) bude z přírodních materiálů.

Aktuálně probíhají práce na první etapě části nového zeleného parku, kde vedle stromů, rostlin, luční květeny, travní plochy, bude i naučná stezka nebo smyslový chodník seskládaný z více druhů přírodních povrchů. Po dokončení budou zelené plochy v Britské čtvrti zabírat plochu větší, než je rozloha Václavského náměstí.

V sousedství nového domu Britská čtvrť XV je naplánovaná výstavba mateřské školky. Projekt školky je v přípravě, po získání všech razítek i povolení, začne FINEP školku pro 6 tříd a více než 150 dětí stavět.

Školka bude realizována na základě podepsané smlouvy o spolupráci s MČ Prahy 13, kdy FINEP zajištuje výstavbu mateřské školky a po jejím dokončení i předání městské části coby příspěvek investora do rozvoje lokality. (pel)