Česká pošta začala v Praze testovat prodloužení pracovní doby doručovatelů balíků. (Ilustrační foto: Česká pošta)

Česká pošta začala v Praze testovat prodloužení pracovní doby doručovatelů balíků. Místo původních 8 hodin doručují objednané zásilky u 58 okrsků hlavního města 12 hodin. Doručování se tak prodlouží až do zhruba 20:00.

„Prodloužením doručovací doby bychom rádi snížili počet nezastižených klientů, zvýšili produktivitu z aktuálních 100 balíků na okrsek až na 200 balíků na okrsek, a finančně motivovali pošťáky odměnou za doručený balík. Věříme, že se nám zároveň podaří snížit počet vozidel a vybavení a zvýšit mzdové ohodnocení zaměstnanců, kteří se starají o doručování balíků,“ řekl Martin Kment, ředitel Divize logistiky České pošty.

Nový systém zahrnuje i motivační bonusy pro doručovatele, kteří fungují v pozměněném režimu směn.

„Jde o další z transformačních kroků, kterými chceme být blíž našim zákazníkům a nabídnout jim vyšší kvalitu. Věříme, že se dokážeme lépe přizpůsobit jejich životnímu stylu a počet nezastižených adresátů začne významně klesat,“ dodal Kment.

Česká pošta očekává, že po vyhodnocení pilotního projektu dojde k rozšíření 12hodinových směn do dalších regionů ČR.

Krokem se chce Česká pošta ještě více přiblížit svým klientům, zlepšit využití vozového parku, zvýšit produktivitu a kvalitu doručení balíků a snížit provozní náklady. (pel)