Nošovický Hyundai zůstává generálním partnerem Akademie FC Baník Ostrava

Nošovický Hyundai zůstává generálním partnerem Akademie FC Baník Ostrava. Partnerství mezi nošovickou automobilkou Hyundai a fotbalovým Baníkem Ostrava pokračuje. Obě strany se dohodly na prodloužení spolupráce o další sezonu. Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) tak bude i nadále z pozice generálního partnera Akademie FC Baník Ostrava podporovat sportovní přípravu dětí a mládeže v jednom z nejúspěšnějších fotbalových klubů v ČR.

Už jeden rok se mládežnická akademie Baníku opírá o vydatnou podporu ze strany nošovické automobilky.

„Tato podpora je pro rozvoj naší akademie klíčová. Tím spíše, že se jedná o generálního partnera z našeho regionu. I díky partnerství s automobilkou Hyundai jsme v uplynulém roce mohli v Akademii Baníku úspěšně rozvíjet celý výchovný a vzdělávací systém, rozšiřovat nejen už tak mimořádnou členskou základnu, ale také například účast špičkových evropských zahraničních klubů na turnajích, které pořádáme,“ uvedl Roman Holiš, předseda Akademie FC Baník Ostrava.

Díky partnerství s automobilkou Hyundai můžou činovníci a trenéři akademie navíc nově využívat trojici nošovických vozů Hyundai Tucson v plug-in hybridní verzi a se speciálním polepem. Na fotbalovém hřišti u areálu automobilky se také díky spolupráci HMMC a Baníku uskuteční v sobotu 20. srpna další ročník mládežnického turnaje Hyundai Cup, který měl loni úspěšnou premiéru.

„Partnerství naší společnosti s FC Baník Ostrava považuji za spojení dvou silných značek a velmi si ho cením. Stejně jako Hyundai tak i Baník dělá věci srdcem a záleží mu na budoucích generacích, proto jsem ráda, že můžeme i nadále podporovat výchovu kvalitních sportovců, kteří budou spjati s naším krajem, Baníkem a Hyundai,“ podotkla Barbora Hermanová, vedoucí oddělení vnějších vztahů v HMMC.

Nošovická automobilka Hyundai dlouhodobě podporuje zejména prostřednictvím grantů sportovní oddíly včetně těch fotbalových napříč Moravskoslezským krajem. Partnerství s Akademií FC Baník Ostrava zapadá do firemní strategie zaměřené mj. na podporu mladých talentů.

Svou podporou fotbalu je Hyundai Motor Group známá po celém světě, patří rovněž mezi partnery Mistrovství světa ve fotbale i několika významných fotbalových klubů. České zastoupení značky Hyundai je už od roku 2008 oficiálním partnerem české fotbalové reprezentace. (sfr)