Německý módní řetězec Orsay končí v Česku i na Slovensku.

Německý módní řetězec Orsay končí v Česku i na Slovensku. Informoval o tom server časopisu Forbes. Zatímco slovenské prodejny hodlá prodat do konce května, ty české ke konci června. 

„Mohu potvrdit, že Orsay je v závěrečných fázích jednání o prodeji svých prodejen v Česku a na Slovensku. Pokud se to nepodaří, Orsay zde vstoupí do insolvence a prodejny uzavře,“ citoval Forbes jeden ze svých zdrojů, který chtěl zůstat v anonymitě.

Časopis oslovil také tiskovou mluvčí Orsay v Německu s dotazem, zda může informace o odchodu z českého a slovenského trhu potvrdit či vyvrátit, ale nestalo se tak.

Orsay má po téměř 25 letech v Česku a na Slovensku dohromady 90 prodejen. Generuje v nich celkové tržby ve výši 1,1 miliardy korun.

V Česku se podnik dostal do ztráty přes 117 milionů korun v roce 2020, kdy vypukla koronavirová pandemie a obchody musely být na několik měsíců zavřeny.

Jak připomněl server, do insolvence zamířilo s přičiněním covidu mnoho módních firem i přímo v Česku, například české značky Pietro Filipi a Karu podnikatele Michala Mičky.

Značka Orsay vznikla v roce 1975. Vlastní ji francouzská rodina Mulliezových, pod niž spadají i jiné známé řetězce jako například Pimkie nebo Decathlon. (pel)