JYSK v roce 2022 navýšil zaměstnancům mzdy v průměru o 11 procent. (Ilustrační foto)

JYSK navýšil zaměstnancům mzdy v průměru o 11 procent. Od začátku roku 2022 JYSK Česká republika a Slovensko podruhé zvyšuje mzdy zaměstnancům. Začátek nového roku 2022 přivítali všichni zaměstnanci JYSKu v České republice a na Slovensku se zprávou o mimořádném navýšení mezd o 6 procent. V rámci každoročního zvyšování dojde v červnu k dalšímu přidání ve výši 5 procent. 

Celkem se výplaty všech zaměstnanců bez ohledu na pozici navýšily v průměru o 11 procent.

„Hned začátkem roku jsme reagovali na vývoj inflace. Snažíme se o to, aby se reálné příjmy našich zaměstnanců neznehodnocovaly,“ říká Peter Brányik, generální ředitel pro JYSK Česká republika a Slovensko.

Součástí ohodnocení zaměstnanců na prodejnách jsou i měsíčně vyplácené bonusy. S touto formou bonusů máme dlouholeté zkušenosti. Jejich výše záleží na nárůstu prodeje v porovnání se stejným obdobím předcházejícího roku.

Zaměstnanci oceňují aktuálnost systému odměňování a zároveň se jedná o faktor motivující ke zvyšování prodeje. Od začátku finančního roku si naši zaměstnanci zvýšili své příjmy v průměru o výši jednoho měsíčního platu.

Možnost kariérního postupu

Kromě zvyšování mezd a vyplácení bonusů investujeme do vzdělávání našich zaměstnanců prostřednictvím interních rozvojových programů, které umožňují kariérní postup. Naším cílem je interně obsadit až 80 % manažerských pozic.

„Východiskovým bodem naší snahy o vzdělávání je, že věcí znalý zaměstnanec je výkonnější a produktivnější. A navíc zaměstnanec, který ví, že může kariérně růst, přináší tolik potřebný pohled mimo rámec zaběhnutých kolejí,“ zdůraznil Peter Brányik.

V současnosti provozuje JYSK v České republice 100 a na Slovensku 49 prodejen a zaměstnává 1200 lidí.

JYSK je mezinárodní obchodní řetězec se skandinávskými kořeny, který nabízí kompletní vybavení do domácnosti a na zahradu. S více než 3 100 prodejnami a e-shopy v 50 zemích světa je JYSK vždy poblíž se skvělou nabídkou a kompetentními službami, ať už se zákazník rozhodne nakupovat jakkoliv.

Zakladatel společnosti Lars Larsen otevřel první prodejnu v roce 1979 v Dánsku. Dnes má JYSK přes 28 500 zaměstnanců.

JYSK je součástí rodinné firmy Lars Larsen Group s celkovým obratem 5,255 miliard EUR ve finančním roce 2020/21. Obrat JYSKu činil 4,4 miliardy EUR ve finančním roce 2020/21. (sfr)