IKEA představila ikonickou knihovnu BILLY v novém provedení, s více dekory a důrazem na udržitelnost.

IKEA představila ikonickou knihovnu BILLY v novém provedení, s více dekory a důrazem na udržitelnost. IKEA uvádí na trh novou verzi knihovny BILLY, která patří mezi nejprodávanější a nejznámější výrobky švédské značky. Dostane nové dřevěné dekory a řadu vylepšení v oblasti udržitelnosti a cirkularity.

Přechodem z dýhy na papírovou fólii, snížením používání plastů a umožněním demontáže a opětovného složení IKEA usiluje o to, aby knihovna BILLY byla i nadále důležitou součástí domácností lidí po mnoho dalších let.

Knihovna BILLY je již více než 40 let jedním z nejprodávanějších a nejoblíbenějších výrobků IKEA. Její prodej byl zahájen v roce 1979 a od té doby pomáhá vytvářet lepší každodenní život mnoha lidem. Nyní se knihovna BILLY díky vylepšením v oblasti cirkularity stává ještě nadčasovější.

Změny materiálu a designu provedené s ohledem na cirkularitu přispějí k její přitažlivosti, kvalitě a odolnosti. Díky tomu knihovna BILLY zůstane oblíbená i v budoucnu.

„Knihovna BILLY je jedním z našich nejoblíbenějších výrobků a představuje důležitou součást historie IKEA. Nové dřevěné dekory jsou krásné a přechod na papírovou fólii umožňuje efektivnější využití materiálu a snižuje odpad z výroby. Pro BILLY je to obrovský krok vpřed. Doufáme, že bude i nadále tak populární a bude šířit radost v životech lidí po mnoho dalších let,“ řekl Jesper Samuelsson, Business Leader v Inter IKEA Group.

Dnes používaná dýha bude nahrazena vysoce kvalitní papírovou fólií, která umožní vytvořit nové dřevěné dekory a zároveň bude odolnější bez toho, aby snížila odolnost vůči poškrábání. Můžete se těšit na nové barvy a povrchové úpravy, jako je černý dub, tmavě hnědý dub, hnědý ořech, dub a bříza.

Tato nová provedení budou lépe odpovídat celému sortimentu IKEA a nahradí dnes dostupné barvy, s výjimkou bílého provedení, které zůstane dostupné se stejnými vylepšeními. Kromě toho bude se stejnými aktualizacemi do prodeje opět uvedena doplňková série dveří OXBERG.

Knihovna získá novým způsobem provedené hrany, které sníží počet plastových nábytkových hran. To vše, aniž by byla ohrožena stabilita. Tyto papírové pásky tak časem nahradí zbývající plastové. To znamená, že většina materiálů používaných k výrobě knihovny BILLY bude v budoucnu pocházet z obnovitelných zdrojů, což je další důležitý krok k cíli IKEA používat do roku 2030 pouze obnovitelné nebo recyklované materiály.

Kromě toho budou hřebíky použité k připevnění zadního panelu nahrazeny západkami. Tato změna usnadní montáž, umožní demontáž a opětovnou montáž a poskytne více možností pro opravy. Tato vylepšení pomohou prodloužit životnost knihovny BILLY, protože bude snazší ji v případě potřeby přestěhovat nebo předat dál, když se váš život a potřeby změní, a vy ji už nebudete potřebovat.

„Jedná se o důležitou změnu pro BILLY, která jde ruku v ruce s udržitelnou strategií IKEA People and Planet Positive (Dobré pro lidi a planetu), jejímž cílem je navrhovat naše výrobky od samého začátku cirkulárním způsobem. Díky tomu, že knihovnu bude možné rozebrat a znovu sestavit a zlepšit její mobilitu, bude snazší ji vzít s sebou, když se změní váš život a potřeby.“

„Tím, že výrobky a materiály lze používat déle, řešíme potřeby mnoha zákazníků a podnikáme kroky ke snížení našeho dopadu na planetu,“ uvedl Jesper Samuelsson.

Zahájení prodeje nové knihovny BILLY začne v Asii a Tichomoří v červenci 2022 a ve zbytku světa včetně Česka v lednu 2024.

IKEA nabízí funkční a dostupné bytové zařízení vysoké kvality, které vyrábí s ohledem na lidi i životní prostředí. Pod značkou IKEA funguje několik různých společností s různými vlastníky. Všichni si ale kladnou za cíl vytvářet lepší každodenní život pro co nejvíce lidí. IKEA byla založena ve Švédsku v roce 1943.

S obchodními domy IKEA ve 32 zemích je společnost Ingka Group největším maloobchodním prodejcem IKEA a její prodeje představují přibližně 90 % maloobchodních tržeb IKEA. Ingka Group zaměstnává více než 170 000 zaměstnanců a na konci finančního roku 2021 vykázala IKEA tržby ve výši 37,4 miliardy eur.

Je strategickým partnerem pro rozvoj a inovace podnikání IKEA a pomáhá definovat společné strategie společnosti IKEA. Společnost Ingka Group vlastní a provozuje prodejní kanály IKEA na základě franšízových smluv se společností Inter IKEA Systems B.V. (sfr)