Nová pražská čtvrť Hagibor úspěšně roste: Crestyl zkolaudoval první dva bytové domy. (Ilustrační foto)

Nová pražská čtvrť Hagibor úspěšně roste: Crestyl zkolaudoval první dva bytové domy. První dva bytové domy nové pražské čtvrti Hagibor developera Crestyl jsou dokončené. Budovy Alfa a Beta, které dohromady nabízí celkem 168 bytů, prošly v květnu kolaudací a budoucí majitelé se tak brzy mohou začít stěhovat.

V rámci projektu Hagibor postupně roste celkem pět rezidenčních domů společně se šesti administrativními budovami. Vše propojí náměstí a centrální pěší bulvár s obchody a restauracemi, který povede od východu z metra. Náklady na celý projekt překročí devět miliard korun.

„Jsme rádi, že můžeme začít majitelům předávat první byty v nové unikátní lokalitě přímo u metra Želivského, která nabízí atraktivní bydlení ve stylu moderních metropolí. Nemyslíme jen na budovy samotné, ale na i na celkový veřejný prostor. Dokazuje to i zájem o nabízené byty – téměř všechny jsou totiž prodané, v nabídce jich zbývá již pouze několik,“ uvedl Viktor Peška, obchodní ředitel skupiny Crestyl.

Dva bytové domy Alfa a Beta, které vyrostly v rámci první etapy, jsou umístěny ve východní části nové čtvrti Hagibor u ulice Počernická. Nabízí celkem 168 bytů od 1+kk až po 5+kk, každý z nich s balkonem nebo terasou.

Oba domy mají centrální recepci s ostrahou a nonstop provozem a službami. V přízemí orientovaném do ulice Počernická vznikl také prostor pro obchod či služby.

Jak je u projektů skupiny Crestyl zvykem, byty se vyznačují vysokou kvalitou použitých materiálů a důrazem na funkční design. Myslí se i na zdánlivé detaily a využilo se těch nejmodernějších technologií přesně dle požadavků budoucích obyvatel. Jednotlivé stavby vznikají vždy jako součást širšího celku a v případě Hagiboru také v harmonickém prolnutí města s lesem.

Pro projekt Hagibor se spojila dvě mezinárodní architektonická studia – Bogle Architects a Ian Bryan Architects (IBA), která společně vytvořila vzdušný a světlý prostor, který dá vyniknout každému domu a bude nabízet vyváženou kombinaci designu a funkčnosti. Vše je vyřešeno chytře, s respektem k okolí a důrazem na soukromí budoucích obyvatel.

„V Hagiboru jsme kladli obrovský důraz na veřejný prostor. Jeho koncepci řídí nejvýznamnější krajinářský architekt současnosti Michel Desvigne, který vše spojil do jednoho harmonického celku,“ vysvětlil Viktor Peška, obchodní ředitel skupiny Crestyl.

„Zeleň tak zde propojuje a zároveň odděluje kancelářské a obytné prostory, vytváří prostor pro hry, pikniky, sport nebo komunitní život, koruny stromů oddělují ruch dole od klidu nahoře v terasách.“

„Plánujeme zde vysázet až dva tisíce stromů, což dodá veřejnému prostoru členitost, zvýší jeho estetiku i zlepší klima uvnitř i vně budov. Kvalitní krajinná architektura také dlouhodobě zvyšuje hodnotu nemovitosti a dělá z dobré lokality skvělou adresu,“ doplnil Peška.

Michel Desvigne je autorem urbanistických řešení, veřejných prostor a parků po celém světě, například v Paříži, Tokiu nebo Detroitu.

Projekt Hagibor roste na pomezí žádaných rezidenčních čtvrtí Vinohrady a Strašnice, na konci Vinohradské třídy u stanice metra a tramvají. V přímém sousedství se nachází rozsáhlý sportovní areál.

Veškerá občanská vybavenost je v blízkém okolí, navíc další nabídka služeb, obchodů, kaváren a restaurací bude přímou součástí projektu. Samozřejmostí je napojení na městské cyklotrasy. Středobodem nové čtvrti bude veřejné prostranství, které bude i díky své poloze přirozeným místem pro setkávání a různé akce. (sfr)