Passerinvest: Česko-anglická školka GENIUS Kindergarten otevírá pobočku na Brumlovce.

Česko-anglická mateřská škola GENIUS Kindergarten otevírá další pobočku na Brumlovce. V září uvítá nového nájemce v budově Olivka, kde se otevře žádaná soukromá česko-anglická školka GENIUS Kindergarten. Ta bude již třetí pobočkou akreditovaných mateřských škol GENIUS s kapacitou pro 30 dětí, která mimo jiné současně provozuje i vlastní základní školu v pražské Krči nedaleko Brumlovky.

Majitelem a správcem budovy Olivka je Koncern Passerinvest.

Školka nabídne jedinečný vzdělávací program GENIUS Mind, který probíhá bilingvní formou v českém a anglickém jazyce. Cílem programu je rozvíjet děti s ohledem na jejich osobnost, silné a slabé stránky, a především v souladu s jejich potřebami. Zápis na školní rok 2022/2023 pro děti od dvou let již probíhá.

Své sídlo školka nalezla v právě dokončovaném multifukčním objektu Olivka u Parku Brumlovka, která v lokalitě rozšíří služby pro děti. Kromě školky zde také bude otevřen unikátní model železnice zasazený do švýcarské krajiny.

„Naším cílem je posilovat v dětech sebevědomí, kreativitu, hravost a vést je k vzájemné toleranci. Přirozené prostředí ke hrám a vlastnímu rozvoji je pro děti důležité, a proto jsme si na výběru nových prostor dali velmi záležet.“

„Brumlovka byla ideální volbou pro otevření již třetí pobočky mateřské školy nejen z hlediska moderních a zároveň příjemných prostor Olivky, ale také z hlediska udržované zeleně Parku Brumlovka, kde se školka nachází. V přilehlém parku můžeme využít i moc hezké dětské hřiště se spoustou herních prvků, což děti jistě ocení,“ zdůvodnil výběr Michal Zuza, ředitel školy GENIUS Kindergarten.

Česko-anglická mateřská škola GENIUS Kindergarten byla založena v roce 2010 s jasným záměrem –  vytvořit stabilní zázemí s individualistickým přístupem ke každému dítěti dle jeho nadání a jedinečnosti.

Název GENIUS byl vybrán pro propojení s filozofií školky, která zní: „Děti se rodí jako geniální kreativci s určitým potenciálem. Potenciál je třeba odhalit a dále rozvíjet.“

Vedení školky společně s odborníky z oboru vypracovalo unikátní vzdělávací koncepci GENIUS MIND, který probíhá bilingvní formou v českém a anglickém jazyce se zapojením rodilých mluvčích. Tato vzdělávací metoda je základním stavebním kamenem škol GENIUS Kindergarten.

Nejprve se na základě diagnostického systému zjistí potenciál dítěte, a ten je v rámci programu nadále přirozeně rozvíjen například pomocí metod NTC learning, či Mindfulness. Škola nabízí i pestré volnočasové aktivity v podobě odpoledních klubů a děti se tak mohou těšit na hodiny plavání, bruslení, keramiky, hudební a jazykové lekce a mnohé další. Více informací, případně přihlašovací formulář naleznete na stránkách zde.

„Jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo získat na Brumlovku právě mateřskou školu GENIUS Kindergarten, která má opravdu ojedinělý přístup k péči a vzdělávání dětí. V Olivce obsadí celé druhé podlaží a budou mít k dispozici i vlastní venkovní zahradu.

V přízemí budovy se pak mohou malí i velcí příznivci vláčků těšit na unikátní model švýcarské železnice s 35 modely vlakových souprav a 500 metry dlouhých kolejí,“ doplnila Lenka Preslová, vedoucí obchodního oddělení společnosti Passerinvest.

Budova Olivka se nachází společně s rezidenčním objektem Oliva u Parku Brumlovka v rezidenční části Prahy Michle mezi ulicemi Hodonínská, Michelská a Pod Dálnicí. Budova nabízí moderní prostory v lokalitě s plnou občanskou vybaveností i skvělou dopravní dostupností a zároveň s dostatečným klidem a soukromím díky parkům a velkorysé okolní zeleni.

Pod tímto architektonickým skvostem ve tvaru plodu olivovníku je podepsán ateliér A69 – architekti. (sfr)