(Foto: Rossmann)

Důsledky klimatické změny mohou v nejbližší době způsobit i nevídané přírodní katastrofy širokých rozměrů. Mnoho lidí se ale domnívá, že zkáze planety již nelze nijak zabránit. Je tomu skutečně tak? Dirk Rossmann, zakladatel sítě drogerií ROSSMANN a známý německý filantrop, nyní na tuto problematiku upozorňuje prostřednictvím napínavého thrilleru Deváté chapadlo chobotnice.

Dirk Rossmann se již dlouho a intenzivně zajímá o dopady změny klimatu. Je tedy logické, že udržitelnost je nedílnou součástí dlouhodobé strategie a kroků společnosti ROSSMANN.

O tom, že kniha má čtenářům skutečně co nabídnout svědčí i fakt, že se po svém představení v Německu držela mnoho týdnů na 1. místě žebříčku bestsellerů časopisu Spiegel.

V thrilleru Deváté chapadlo chobotnice Dirka Rossmanna se supervelmoci, jako je například Čína, Rusko a USA, rozhodnou k radikální akci. Vytvoří klimatickou Alianci, která je jedinou možností pro záchranu naší planety.

Přece se však najde několik odpůrců, kterým se nelíbí přizpůsobit své životy novému trendu. Situace se rychle vyhrotí a protivníci Aliance využijí veškerých prostředků ke zvrácení záchranné akce.

Nakonec leží osud celého lidstva v rukou ustrašeného kuchaře a nenápadné agentky tajné služby.

Společnost ROSSMANN se již dlouhodobě zaměřuje na zlepšení kvality životního prostředí a zmírnění dopadu klimatické krize, a proto využívá všech dostupných možností.

Věnuje se tématům mikroplasty, snižování odpadových materiálů nebo využívání ekologicky prospěšných modrých palet CHEP.

Kniha Deváté chapadlo chobotnice je k dostání v drogerii ROSSMANN a v široké síti knihkupectví, například Luxor. (pel)